Всички започваме, дори и несъзнателно, да се притесняваме, замисляме и

...
Всички започваме, дори и несъзнателно, да се притесняваме, замисляме и
Коментари Харесай

Стъпка по стъпка: какво да правим при съмнение, че имаме коронавирус

Всички започваме, даже и неумишлено, да се тормозим, замисляме и обследваме сами за признаци, откакто чуваме за постояннно растящия брой инфектирани на дневна база. И това е напълно в реда на нашата човешка природа - да се опасяваме от незнайното, да се тревожим за здравето на околните ни.

Но на първо място, ще призовем за едно и то е успокоение! Да, звучи елементарно да се каже и мъчно да се направи, само че суматохата не води до нищо положително, тя ни пречи да взимаме рационални решения и също е виновна за част от хаосът, на който сме очевидци в последните дни.

Без презапасявания с медикаменти, без самолечение със мощни лекарства, без боязън от всеки лек признак. Защото COVID-19 не е присъда, а вирус, с който имунната ни система има потенциала да се оправи. изключително в случай че сме здрави хора, които нямат съпътстващи болести.

Вярно е, че делът на хората у нас с съпътстващи болести не е по никакъв начин дребен, както и че популацията ни е застаряващо, а това слага доста хора в рисковата група, само че това, че по една или друга причина попадате там, също не значи, че ви следва нещо доста тежко. Тези случаи, несъмнено, би трябвало да се следят много по-внимателно, наложително от персонален доктор, който познава добре здравната история на своя пациент.

Но дано се насочим към препоръките на експертите по какъв начин да действаме, в случай че имаме подозрение, че сме инфектирани с ковид:
 Какво да вършим при подозрение, че имаме ковид  Какво да вършим при подозрение, че имаме ковид  Какво да вършим при подозрение, че имаме ковид  Какво да вършим при подозрение, че имаме ковид
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР