Всички варианти с неочаквани завръщания на главен изпълнителен директор, които

...
Всички варианти с неочаквани завръщания на главен изпълнителен директор, които
Коментари Харесай

Ще се върне ли Безос като шеф на Amazon, след като компанията изтри $1 трилион пазарна стойност

Всички разновидности с непредвидени завръщания на основен изпълнителен шеф, които ще се разиграят през 2023 година, би трябвало да включва Джеф Безос, създател и някогашен основен изпълнителен шеф на Amazon и един от най-богатите хора в света.

Историята помни не едно завръщане на основни изпълнителни шефове през 2022 -ра, в това число Боб Айгер в Disney и Хауърд Шулц в Starbucks, до момента в който фирмите преживяваха бурни времена, написа Fortune.

Някои рокади, като тази на Айгер в Disney, бяха стимулирани от спада на цената на акциите и по-слабите вероятности за облага, защото фондовият пазар претърпя спад предходната година.

Навлизайки в 2023 година, пазари към момента са нестабилни и облагите несигурни както постоянно. Amazon, чийто основен изпълнителен шеф неотдавна съобщи юздите също може да се нуждае от помощ. Гигантът за електронна търговия загуби 1 трилион $ пазарна стойност, акциите спаднаха с 50% през последната година.

" Доста са компликациите, пред които е изправен Amazon. Няма подозрение в това ", съобщи Майкъл Батник от консултантска компания Ritholtz Wealth Management, пред CNBC.

" Акциите на компанията паднаха с 50% предходната година. Това е най-лошата година от 2000 година, когато се спука балонът dot com. "

След като Amazon е в тежко състояние завръщането на Безос е огромна опция, като се имат поради персоналните последствия за създателя, произлизащи от спада на акциите на Amazon, счита анализаторът.

" Джеф Безос е извънредно богат човек, чието благосъстояние минлата година едвам набъбна, защото компанията, в която той прекара живота си, изпитва огромни компликации. Мисля, че е допустимо той да се върне на кормилото, с цел да стабилизира кораба ", разяснява Батник.

Анализаторът разяснява, че Безос може да има предприеме ограничения в " съживяването " на компанията, откакто чистата му стойност се сви от над 200 милиарда $ по времето, когато напусна компанията, до към 100 милиарда $ през днешния ден, което е тясно обвързвано със спада на Amazon.

Загубите на компанията през последната година я принудиха да възнамерява всеобщи съкращения през идващите няколко месеца, засягащи над 18 000 чиновници - най-голямотосвиване на работната мощ в историята на компанията.

Безос напусна ролята си на основен изпълнителен шеф на Amazon през 2021 година, с цел да концентрира върху странични планове и други инициативи, в това число върху галактическата му компания Blue Origin.

На негово място пристигна Анди Джаси, някогашен основен изпълнителен шеф на Amazon Web Services, клонът на компанията за облачни калкулации.

Новият изпълнителен шеф беше изправен пред редица провокации. Освен падащата стойност на компанията, Amazon беше обиден от инфлацията и рестриктивните мерки на веригата за доставки през последните две години, което понижи потребителските разноски.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР