Всички сме чували, че тефлоновите съдове са токсични. Но колко

...
Всички сме чували, че тефлоновите съдове са токсични. Но колко
Коментари Харесай

Вредните тефлонови съдове

Всички сме чували, че тефлоновите съдове са токсични. Но какъв брой нездравословни са в действителност тези другояче толкоз практични удобства в нашия живот.

И кой не обича незалепващите тигани, в които приготвянето на здравословен омлет без масло е като детска игра. Дали въпросът не е по-скоро кое е по-лошо за здравето ни – мазната храна или канцерогенните съединения.

Тефлонът фактически може да бъде много вреден, както за вас, по този начин и за останалата част от човечеството и даже за животинското царство.

 Тефлонови тигани

Нестопанската група за запазване на околната среда в Америка към този момент е провела редица елементарни проби, с които се открива, че незалепващите тигани се загряват до температура, задоволително висока да докара до отделянето на токсични пари. И то в границите на няколко минути.

Тефлонът е един от най-използваните промишлени артикули, само че все пак неотдавна организацията изрично забрани тиганите с тефлоново покритие.

До момента не са открити равнищата, при които тези нездравословни отделяния водят до действителни здравословни проблеми при хората. Трябва да се има поради обаче, че има редица случаи на убити домашни птици от изпаренията на тефлонови тигани и то в рамките едвам на 30 мин.

 Чугунен тиган

Множество изследвания са открили евентуални рисковете от всичко, от хипотиреоидизъм до рак при хора и лабораторни животни.

Според друго проучване, траяло 7 години, хората, употребяващи такива съдове, по-често имат проблеми с щитовидната жлеза. Много от тях са се разболели от рак.

И тук идва въпросът кое е по-рисковано. Да се изложим на богат на мазнини хранителен режим или на евентуална токсичност. Е, в действителност е много елементарно да се избегнат и двете, като преминете към вярно използван чугунен тиган. Той е съвършен за готвене съвсем на всичко.

А с прибавянето на тъничък пласт от масло на дъното му незабавно получавате незалепващо покритие, както и невисок % мазнини. Те, за разлика от тефлоновите тигани, са безконечни и могат да се намерят елементарно в магазините. Доста добра инвестиция поради всички здравни и екологични проблеми, от които ще ви избавят.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР