Всички представления в афиша на столичния Театър 199 Валентин Стойчев“

...
Всички представления в афиша на столичния Театър 199 Валентин Стойчев“
Коментари Харесай

Ковид затвори Театър 199

Всички представления в афиша на столичния Театър 199 „ Валентин Стойчев “ са анулирани до края на октомври. Причината е Ковид-19, съобщи „ Площад Славейков “, базирайки се на информация на директора Анна Монова.

 „ Уважаеми фенове, представленията на нашия спектакъл, планувани за месец октомври, се отсрочват. Закупените билети можете да презаверите за месец ноември или да получите назад парите си до 31 октомври. Касата на театъра работи всеки ден от 14,30 до 19,30 часа. Съжаляваме за породеното стеснение “, гласи известието на „ 199 “ във Facebook.

Осем души от състава са дали позитивна проба, чакат се резултатите на още седем, изясни Монова. В щата на театъра има 44 души на трудов контракт. „ 199 “ е вид „ отворена сцена “, по тази причина няма натрупа.

В другите заглавия в афиша играят общо 140 артисти – някои от тях също са били инфектирани от откриването на новия сезон, по тази причина се е наложило да паднат някои заглавия. Четири или пет представления са били анулирани поради артисти с Ковид-19 от края на септември до 15 октомври, когато бе затворен театърът, означи директорката.

В момента театърът е празен, позволяват се хора единствено след негативен тест за ковид. Отрицателен PCR тест има и самата Монова, по тази причина е на работа. Там са още трима артисти и техният режисьор, които са решили на своя отговорност да репетират нов театър. Всички пространства на територията на „ 199 “ са дезинфекцирани.

" Високата цена на PCR-теста е проблем за значително хора от театъра, тестванията на чиновниците на „ 199 “ обаче ще бъдат поети от нас ", сподели още директорката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР