Всички познаваме поне по един мъж, който категорично отказва да

...
Всички познаваме поне по един мъж, който категорично отказва да
Коментари Харесай

Защо мъжете не искат да се женят?

Всички познаваме най-малко по един мъж, който изрично отхвърля да предложи брак на половинката си, макар че двамата са сигурни, че ще прекарат живота си дружно, а някои даже към този момент имат и деца. Но за какво това е по този начин?

Психологът Елизавета Филоненко уточни няколко аргументи, които изясняват нежеланието на мъжете да се женят и да поемат отговорност за дамата и фамилията, написа jenata.blitz.bg.

„ За един мъж бракът радикално трансформира равнището на отговорност. В цивилен съюз той се усеща по-обвързан, мъжът е психически и юридически по-малко виновен за дамата, в случай че нямат брак и не е задължен да вземем за пример да я устоя или да споделя добито имущество при положение на разлъка “, изясни психологът.

С брака, продължи тя, финансовата тежест за мъжа се усилва: най-често дамата чака брачният партньор ѝ да я поддържа финансово. „ Мъжът обаче схваща, че няма да стартира да печели повече без спомагателни старания и вероятността да се напряга не го въодушевява “, означи Филоненко.

Според психолога мъжете също се бавят да създадат решителната крачка заради несигурността, че ще могат да живеят с тази жена цялостен живот. Също по този начин, съгласно Филоненко, мъжете не виждат никаква изгода от регистрирането на брак, защото и без него те могат да имат всичко, което ще бъде след сватбата: общо домакинство и свободно време, фамилиарност и поддръжка.

Психологът означи също по този начин, че някои мъже са по-малко привлечени от концепцията да имат дете, в сравнение с дамите. Следователно нежеланието да имате деца е друга причина да не се ожените, в случай че бракът е обвързван с увеличение на фамилията.

„ И последният относително неотдавнашен фактор е „ превъзходна женитба, която наложително би трябвало необятно да е отразена в обществените мрежи “. Често за една жена най-важното за сватбата е тя да е първокласна и да качи куп фотоси онлайн. Тя няма толкоз потребност да се дами, само че сватбата е жизненоважна откъм обществения ѝ живот. Това може да се трансформира във фикс концепция и фантазия за цялостен живот “, добави Филоненко.

„ Често, с цел да не уведоми непосредствено обичаната си, че харченето за тържество, пръстени и меден месец на Малдивите е границата на фантазиите му, мъжът отсрочва брака си по всевъзможен метод “, заключи психологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР