Всички партии, особено тези от досега управлявалата коалиция, в момента

...
Всички партии, особено тези от досега управлявалата коалиция, в момента
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Червените линии не вършат работа

Всички партии, изключително тези от до момента управлявалата коалиция, сега претърпяват някакво политическо разногледство. Това сподели политологът проф. Александър Маринов в изявление за обзора на деня на Радио „ Фокус “ „ Това е България “. По отношение на бъдеща постоянна коалиция за ръководство в същия четворен формат той изрази подозрение в случването ѝ, въпреки, че регистрира опцията, „ в случай че участващите партии премислят своето държание и най-много грешките си до момента “.

Проф. Маринов обърна внимание на един усложняващ обстановката фактор.

„ Никога не е късно човек да поправи грешките си. Това важи и в някакъв смисъл за политиците. Имаме обаче една друга усложнена конюнктура, на която малко на брой обръщат внимание. Всъщност, ние имаме не просто 4 партии, а имаме 4 партии плюс n на брой самостоятелни депутати, което в допълнение усложнява нещата, тъй като е ясно, че „ ИТН “, приказвам за управлението на партията, няма да е доста въодушевено да преговоря с присъединяване на тези депутати, които напуснаха групата. На доктрина, отново споделям, е допустимо, единствено че не съм сигурен каква е вероятността това да се случи. Допускам, че има някаква възможност най-много поради мощното отвращение на тези 4 партии да вървят на избори и биха могли да се спогодят “.

„ Има доста подводни камъни и от позиция на структурата на държавното управление, на разпределението на министерствата, личностни въпроси “, уточни още политологът и насочи вниманието, че „ някои от партиите не имат вяра във опцията да се сформира държавно управление и още от в този момент стартират своята предизборна акция “.

Проф. Маринов акцентира, че разнопосочността на някогашните съдружни сътрудници идва от желанието да останат във властта.

„ Според мен, всички партии, изключително тези от до момента управлявалата коалиция, сега претърпяват някакво ще го нарека по този начин – политическо разногледство. В една посока гледат към съставянето на държавно управление, желае им се да останат във властта, желае им се да избегнат изборите, само че в това време не могат да си разрешат да подценят огромната възможност въпреки всичко да се стигне до избори и тогава ще възникне въпросът: какво са говорили, най-много какво са правили “.

Според професор Маринов в българската политика цветовете на линиите не правят работа, когато се стигне до властта.

„ Имам възприятието, че в българската политика алените линии не правят работа, тъй като всички всеобщо страдат от някакъв, в случай че мога по този начин да го нарека – политически далтонизъм. Тоест, доста, доста не разграничават цветовете, в това число на линиите, които те самите са отделили. Та, от тази позиция ми се коства, че както нееднократно се е случвало, декларират се някакви доста смели, решителни, бих споделил храбри позиции, огромна непреклонност, обети в някакви правила или хрумвания, след което тихомълком това нещо се не помни “, напомни той и посочи, че това е изключително особено за сегашния мандатоносител Българска социалистическа партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР