Всички общински училища в София вече са с изградено видеонаблюдение.

...
Всички общински училища в София вече са с изградено видеонаблюдение.
Коментари Харесай

Разширяват видеонаблюдението в София



Всички общински учебни заведения в София към този момент са с построено видеонаблюдение . През 2021 година към системата за видеонаблюдение са включени последните 5 учебни заведения – това са  65 ОУ в регион „ Искър “, 152 ОУ в регион „ Витоша “, 24 СУ в „ Подуяне “, 202 ОУ в „ Панчарево “ и гимназията по селско стопанство в „ Овча купел “.

Данните бяха докладвани от кмета на Йорданка Фандъкова на днешната сесия по сигурността на Столичния общински съвет.

„ Разширяването на мрежата за видеонаблюдение е значим детайл за предварителната защита и намаляването на закононарушенията. През 2021 година поставихме общо 240 нови камери. В системата са включени Южния парк, парк „ Дружба “, парк „ Герена “, парк „ Гео Милев “ и градина „ Иван Вазов “, Ларгото при църквата „ Св. Петка Самарджийска “ и зони от кв. „ Факултета “ , се споделя още в отчета.

В развой на реализация е включването на още 5 зони, измежду които в кв. „ Димитър Миленков “, кв. „ Абдовица “ и в регионите „ Нови Искър “ и „ Кремиковци “.



Чрез системата за видеонаблюдение на Столичната община през предходната година са открити 912 случая за увреждане на имущество, вандализъм, пътно-транспортни катастрофи и други
Над 520 са записите за разкриване на извършители, които общината е предала на правоохранителните органи, а 264 записа са преглеждани на място от полиция.  

Системата за видеонаблюдение на Столичната община е най-голямата единна система, която работи на територията на страната. Към нея са присъединени всички камери за ръководство и надзор на трафика на общината и метростанциите, както и камерите от всички обществени обекти, построени от общината и Столична дирекция на вътрешните работи .

„ От 2021 година над 300 пешеходни пътеки са с в допълнение осветяване . Обезопасени над 100 кръстовища и пешеходни пътеки с физически ограничители.
През тази година продължаваме с работа за в допълнение осветяване на пешеходните пътеки в необятния център “, оповестиха по време на съвещанието на СОС.

В момента започва смяна на организация на придвижването на бул. „ Черни връх “ и бул. „ Дж. Баучер “, където ул. „ Златен рог “ става еднопосочна към бул. „ Черни връх “, усилват се местата за паркиране и се понижават споровете. Следващият стадий включва отделяне на „ защитни острови “ в границите на пешеходната пътека към храм „ Въздвижение Св. Кръст Господен “, като се запазят четирите ленти за придвижване по бул. “Черни връх “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР