Всички обичаме да си хапваме вкусно, но далеч невинаги имаме

...
Всички обичаме да си хапваме вкусно, но далеч невинаги имаме
Коментари Харесай

Кулинарни трикове, които съкращават процеса на готвене

Всички обичаме да си хапваме вкусно, само че надалеч не всеки път имаме време, с цел да приготвим нещо апетитно. Ако желаете да спестите време в кухнята, тогава можете да употребявате разнообразни трикове, които ще ви оказват помощ да извършите това и да радвате фамилията си с вкусни изкушения всеки ден.

Ето и най-хубавите и значими кулинарни трикове, които редуцират процеса на готвене.

Замразявайте готвена храна

Днес от ден на ден домакини употребяват този метод, защото освен, че спестявате време, само че и по този метод не се губят скъпите хранителни субстанции в храната. Можете да замразявате всичко, започвайки от готовите ястия и стигайки до разнообразни кифлички.

Съставете меню за седмицата

Направете си лист с гозбите, които ще готвите през седмицата, като го разделите на четири колонки: супи, съществени ястия, салати и десерти. Разпределете по-късно всички блюда по дните на седмицата, като по този начин няма да ви се постанова да мислите какво да готвите всеки ден, а единствено домакините знаят, какъв брой време може да лишава това. Можете също по този начин да закупите авансово всички нужни артикули, като по този начин да спестите в допълнение време за готвене.

Гответе повече във фурната

Престанете да пържите ястията си, като този метод на готвене е освен нездравословен, само че и ви бави значително, тъй като по този начин се постанова да следите яденето непрекъснато. От друга страна, готвенето във фурна освен ви икономисва време, само че и е доста по-полезно.

 Кулинарни трикове

Правете заготовки

Така да вземем за пример можете сами да си извършите даже кайма, вареники или пък доматено пюре, което да замразите по-късно. Така идващия път, когато се постанова да готвите, ще имате подготвени заготовки за ястията си и и ще спестите много време.

Не е належащо да белите зеленчуците

Това е още един кулинарен трик, който ще ви помогне да съкратите процеса на готвене. Това значи, че не се постанова да чистите картофите или морковите да вземем за пример, в случай че ще ги запичате във фурната, само че не забравяйте преди този момент да ги измиете доста добре.

Чистете люспите на рибата с лъжица

Далеч не всички домакини знаят, че могат да вършат по този начин, само че въпреки това, по този метод ще си съкратите доста подготовката на рибата и самото готвене като цяло.

При варенето на яйцата прибавете сок от лимон или сода

Този елементарен трик при готвене ще ви помогне да обелите яйцата по-лесно, само че и да се сварят малко по-бързо, което е доста облекчение за домакините.

Накиснете съдовете, до момента в който готвите

Въпреки че това не е тъкмо трик за готвене, той ще ви помогне да измиете чиниите по-бързо и елементарно, откакто сте готвили всички обичани ястия за вашето семейство. За задачата просто накисвайте всички съдове, до момента в който готвите, а не по-късно.

А какви са вашите кулинарни трикове, с които съкращавате доста процеса на готвене?

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР