Всички обичаме да се наслаждаваме на слънчевите дни. Всяка година

...
Всички обичаме да се наслаждаваме на слънчевите дни. Всяка година
Коментари Харесай

Върни сиянието на кожата си: цялостно решение за борба срещу хиперпигментните петна

Всички обичаме да се любуваме на слънчевите дни. Всяка година ги чакаме с неспокойствие, а по-късно насилствено се опитваме да ги " пуснем " да си отидат. Колкото и да е прелестно, слънчевото време обаче идва ръка за ръка с избрани провокации, за които всяка жена, която държи на кожата си, знае. Да, нашата кожа е изложена на въздействието на слънцето и по тази причина изисква специфична грижа.

Ако не желаеме да съжаляваме за небрежността ни във връзка с кожата ни, значимо е да включим в точния момент избрани привички в всекидневието си, които да я поддържат здрава и предпазена. Защото навременната и ефикасна грижа за кожата е нашият най-сигурен щит против проблеми, които имаме вяра, че всеки желае да избегне, а точно хиперпигментация и бръчки.

 Vichy

Излагането на слънце в пиковите часове, които са сред 10 ч. и 16 ч., може да бъде рисково заради високата активност на ултравиолетовите лъчи. Тези лъчи могат да причинят слънчеви изгаряния, прибързано стареене и нараснал риск от развиване на рак на кожата.

Затова е целесъобразно да се заобикаля излагането на слънце в този интервал и да се подхващат нужните ограничения за отбрана на кожата като носене на шапка и слънчеви очила с UV отбрана. Не би трябвало да забравяме също да одобряваме задоволително количество вода. Хидратираното тяло значи хидратирана кожа, а хидратираната кожа значи здрава кожа.

Но най-сигурният ни залог против избягването на кожните проблеми, асоциирани с излагането незащитени на слънчевите лъчи, си остава нанасяне на слънцезащитен артикул.

Серумите против хиперпигментация и бръчки са мощно оръжие в битката за здрава и равномерна кожа. Ако не сте сигурни по какъв начин и по кое време да включите серум в рутината ви за грижа за кожата, ето две скъпи насоки:

Специфичният проблем изисква характерно решение. Затова заложете на серум, който е дефиниран особено за битка с хиперпигментация и бръчки.

Ползвайте серуми, които съдържат дейни съставки като ниацинамид и гликолова киселина, както и пилинг съставки, които са известни със своите свойства за изсветляване на тена и понижаване на бръчките.

Вече имаме едно отлично предложение за вас, което покрива всички нужни условия. Това е серумът на Vichy -   срещу хиперпигментация и бръчки. Той би трябвало да бъде първата стъпка от вашата дневна и нощна рутина. Този серум с лека и приятна като нежно допиране текстура работи върху разнообразни пластове на кожата, с цел да се оправи с образуването на тъмни петна както в базалния ѝ пласт, по този начин и по повърхността. Ползите му обаче не стопират до тук. Той също очевидно понижава бръчките за една по-гладка и сияйна кожа.

На какво се дължи това? Продуктът е с мощна съсредоточена формула от дейните съставки ниацинамид [витамин B3] за очевидно понижаване на появяването на тъмни петна и гликолова киселина + дейни пилинг съставки за ексфолиране и постоянен и лъчезарен загар на кожата. В резултат тъмните петна са понижени с до -71%*. 

* Клинично изследване при 44 дами след 2 месеца, междинна стойност на понижаване на интензивността на оцветяването на петната: 29%; междинен резултат на 33% от панелите: 71%.

Не забравяйте да нанасяте по няколко капки от серума на чисто и изсъхнало лице заран и вечер, с цел да постигнете оптимални резултати.

 Vichy

Като последваща втора стъпка от дневната ви рутина ви предлагаме дневния крем на Vichy - срещу хиперпигментация и бръчки. Наличието на широкоспектърна UV отбрана [SPF 50] в дневния крем е извънредно значимо. Слънцезащитният фактор защищава кожата ви на ежедневна база и фрапантно понижава възможностите от поява на тъмни петна и белези от хиперпигментация. Ниацинамидът в състава на крема пък очевидно понижава появяването на тъмни петна. Препоръчва се за дами, които търсят противостарееща грижа, която понижава образуването и поправя хиперпигментните петна и бръчките. В резултат повърхността на тъмните петна е понижена с -65% до -88%. За да постигнете най-големи изгоди от използването му, нанасяйте дневния крем всяка заран след използване на LIFTACTIV SPECIALIST B3 DARK SPOTS СЕРУМ.

Вечерта също е уместно време да нанесем серум, тъй като тогава кожата ни е по-податлива към дейните съставки. Серумът може да работи до момента в който спим, с цел да регенерира кожата и да усъвършенства текстурата и тена ѝ. След него обаче е целесъобразно да включим и нощен крем за пълноценно поддържане на кожата. И тук идва ред на новия нощен крем на Vichy – LIFTACTIV B3 ANTI-DARK SPOTS . Продуктът за нощна грижа съдържа две мощни съставки за промяна на тена, на които се дължи отличното му деяние.



Благодарение на 4% ниацинамид в състава си, както и 0,15% чист ретинол, след използването на нощния крем кожата се усеща актуализирана, а тенът наподобява подравнен. Още тук е значимо да отбележим, че това е деен артикул, тъй че е допустимо и обикновено да изпитвате зачервяване, изтръпване или сухота на кожата първоначално.

За да сведете до най-малко нежеланите реакции на кожата, през първата седмица нанасяйте нощния крем два пъти седмично. През втората седмица преминете на режим на нанасяне през вечер, а на третата седмица към този момент умерено можете да употребявате крема всяка вечер. В случай на непрекъснат дискомфорт, удължете интервала сред нанасянията.

Нанасяйте крема върху чисто и подсушено лице вечер и не забравяйте да осигурите на кожата си добра хидратация . Внимавайте да не употребявате дружно с други артикули, съдържащи ретинол. Съветваме ви също до момента в който употребявате крема да избягвайте излагането на слънце и всяка заран нанасяйте артикул с SPF30 или по-висок.



Всичко това разсъни интереса ви и подхрани любознанието ви да научите още за грижата за кожата с тъмни петна? За задачата поканихме кожния лекар доктор Камелия Присадашка да ни опише повече по тематиката:

 Д-р Присадашка

1. Какво съставлява хиперпигментацията?

Хиперпигментацията съставлява формиране на пигментни петна по кожата. Дължи се на нарушаване във функционалността на меланоцитите при съществуването на външни фактори - UV лъчи , температурни промени, механични или химични контузии, които провокират мултипликация на меланоцитите и след това нарушаване в пигментацията на кожата. Меланинът се създава естествено в кожата и ѝ придава цвят, само че при избрани условия - излагане на слънце, хормонални промени, генетична предразположеност и други се следи свръхпроизводство на меланин и развиване на хиперпигментни петна.

2. Как се появява хиперпигментацията (тъмните петна)? Кои са главните аргументи за появяването?

Меланинът е пигмент, посредством който кожата придобива избран цвят. При нарушавания в производството му могат да се появят и нарушавания в цвета на кожата (при свръхпроизводство - хиперпигментация, а при понижено произвеждане - хипопигментация). Много са аргументите, които могат да провокират свръхпроизводство на меланин, само че най-често ги следим при пациенти с промени в хормоналния статус - по време на бременност или при банкет на контрацептиви, прекалено излагане на слънце (фотостареене), след възпалителни процеси на кожата и при генетична предиспозиция.

След 40-годишна възраст по откритите елементи на кожата могат да се виждат и по този начин наречените слънчеви хиперпигментации , които се появяват след дълготрайно влияние на нездравословните UV лъчи върху кожата. Пигментация след прекарано кожно инфектиране се назовава постинфламаторна хиперпигментация и се следи на мястото, на което е било възпалението, като подобен вид хиперпигментация може да се следи също и след лазерни и естетични процедури при неспазване на рекомендациите на лекаря след процедурата.

3. Как можем да се предпазим от появяването на хиперпигментация? Какви артикули за грижа за кожата можем да използваме за предварителна защита на хиперпигментацията?

Най-сигурното средство, с цел да се предпазим от поява на хиперпигментация е да използваме качествена слънцезащита . Според рекомендациите на международните организации, регламентиращи състава и разпоредбите за потребление се смята, че слънцезащитните средства би трябвало да се нанасят 30 мин преди излагане на слънце, като в случай че сме на плажа, нанасянето следва да се повтаря на всеки два часа, както и след излизане от водните басейни, защото даже най-високата слънцезащита се изчерпва след 2-ят час. Изборът на слънцезащитен артикул се въздейства от интензивността на слънцето, цвета на кожата, чувството за комфорт.

В момента на пазара най-високата слънцезащита е 50+. В градски условия се предлага потреблението на 30 фактор, само че на плажа, в планината, където слънцето се отразява надлежно във вода и сняг е наложително да се употребява най-високият фактор, както и слънчеви очила с добра UV защита, шапки с периферии, облекла с UV отбрана.

Нека се любуваме на слънчевите дни, като включим в дневната рутина значими привички, които ще създадат кожата ни освен красива, само че и здрава и предпазена!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР