Котките, наравно с кучетата, са едни от най-често срещаните домашни

...
Котките, наравно с кучетата, са едни от най-често срещаните домашни
Коментари Харесай

Знаехте ли ги? 10 любопитни факта за котките

Котките, наедно с кучетата, са едни от най-често срещаните домашни любимци. Опитомяването на „ мъркащите “ стартира преди 8000 години, като те са едни от най-умните животни и съгласно експертите възприемат човешките усеща и настроения. Реномето им обаче е тъкмо толкоз изменчиво, колкото и човешката история.

В Древен Египет, по времето на великите фараони, котките са почитани като божества. Ако някой бъдел обвинен, че е умъртвил котка, заплащал в тези времена със личния си живот. През Средновековието обаче, а и малко след него, котките били считани за съдружници на дявола и спътници на вещиците. Тогава те тогава били убивани по най-жесток метод и даже хвърляни на клада.

 котка Pexels

И въпреки на доста места и до през днешния ден да е останало вярването, че черните котки носят неприятно предвещание, англичаните да вземем за пример ги считат за притежател на благополучие и наслада. Според учените благодарение на мяукането котките демонстрират дали са гладни, уплашени или щастливи. Правят го обаче единствено пред хората. Те не издават тези звуци пред други котки.

Светът отбелязва Международния ден на котките на 8 август, а в Русия ги почитат на 1 март, спят сред 12 и 14 часа дневно, обонянието им е 14 пъти по-силно от човешкото, а телесната им температура е към 38-39 градуса… Ето още 10 любопитни обстоятелството за котките в нашата изложба.
 10 любопитни обстоятелството за котките  10 любопитни обстоятелството за котките  10 любопитни обстоятелството за котките  10 любопитни обстоятелството за котките
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР