Всички ние искаме хората да ни виждат по-възможно най-идеалния начин

...
Всички ние искаме хората да ни виждат по-възможно най-идеалния начин
Коментари Харесай

Как ни влияе прекомерната употреба на социалните мрежи?

Всички ние желаеме хората да ни виждат по-възможно най-идеалния метод в обществените мрежи – да наподобява по този начин, като че ли животът ни е съвършен, макар че това много постоянно това е надалеч от истината.

Не е загадка, че младежите, изключително дамите, са в рецесия поради обществените мрежи, написаха от „ CNN “. Доклад от Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати, оповестен в средата на февруари и основаващ се на данни от есента на 2021 година, рисува притеснителна картина на психологичното здраве на днешните възпитаници в гимназията.

Тийнейджърите желаят да покажат най-хубавата версия на себе си в обществените мрежи. Проучването открило, че 57% от младите девойки оповестяват, че се усещат непрекъснато тъжни през 2021 година Процентът за момчетата в тийнейджърска възраст е съвсем на половина по-малък, само че към момента потресаващо висок – 29%.

Докладът също по този начин документира, че съвсем една от всеки три тийнейджърки съществено обмисля опит за самоубийство . Има нарастване от предходни изследвания при младежи, подложени на полово принуждение, както и при младежи, подложени на онлайн тормоз. Въпреки че отчетът не свързва тези притеснителни констатации на психологични разстройства съответно с потреблението на интернет или обществени мрежи , други изследвания са разкрили асоциации.

Проучванията демонстрират, че прелистването на безкрайно количество деликатно модифицирани изображения и по-късно сравняването им с събитията в действителния ни живот, може да има видим резултат върху настроението и психическото ни здраве. Дори това да се виждате прекомерно постоянно във „ филтрирано селфи “ може да изкриви усещането ни, може да ни накара да бъдем нещастни, тъй като в действителния живот не изглеждаме по този съвършен метод.

Най-общо казано, би трябвало да престанем с този безконечен блян към съвършенство, подбуден от обществените мрежи, с цел да запазим психологичното си здраве . Добре е да осъзнаем, че на нито един човек на света живота му не е идеален, без значение по какъв начин наподобява в обществените мрежи.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР