Всички като един трябва да спазваме наложените мерки. Дистанцията, дезинфекцията,

...
Всички като един трябва да спазваме наложените мерки. Дистанцията, дезинфекцията,
Коментари Харесай

Премиерът: Всички да спазваме мерките,без КПП-та

Всички като един би трябвало да съблюдаваме наложените ограничения. Дистанцията, дезинфекцията, носенето на маски и нарасналото внимание са задоволителни, с цел да се предпазим. Нищо не постанова спомагателни рестрикции като КПП-та или други ограничавания. Това разяснява министър председателят Бойко Борисов в профила си във Facebook след съвещанието на Министерски съвет.

Борисов акцентира, че би трябвало да останем виновни. " Тази динамична среда, в която броят на инфектираните с COVID-19 се усилва, изисква също институциите да продължат да бъдат оптимално съсредоточени, а контролът да е извънредно мощен. Особено в този момент, когато следва и сезонът на грипната зараза ", разяснява още министър председателят.

Той припомня, че, с цел да бъде обезпечено лекуването на всеки български жител, застигнат от новия ковид, на съвещанието на МС  са били отпуснати 2,1 млн. лв. за пазаруването на лекарството ремдесивир.

Той разяснява още, че на съвещанието на кабинета през днешния ден са дали и също 14 млн. лв. за закупуване на портативни компютри за потребностите на държавните и общинските учебни заведения във времето на пандемията от COVID-19.

" С тези средства ще бъдат добити 16 000 устройства – 12 000 за учениците и 4000 за учителите. Така ще помогнем да се обезпечат преносими компютри и да се обезпечи образователният развой във всичките му форми ", споделя Борисов.

Във видеото към поста си, Борисов изяснява, че обстановката е динамична, върви процедурата по правенето на бюджета за следващата година, който е пратен за координиране и към общините,  и останалите институции. 

„ В тази извънредно динамична среда, желая оптималната централизация от всички вас. Защото виждате, броят на инфектираните се усилва. Не инцидентно не споделям балните, а инфектираните ", споделя министър председателят.  И прибавя: " Това, което сме подхванали като ограничения за предотвратяване е премного, само че би трябвало да се съблюдават ".

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР