ПЕКИН (АП) — Китай активно търси чуждестранни инвестиции, за да

...
ПЕКИН (АП) — Китай активно търси чуждестранни инвестиции, за да
Коментари Харесай

Европейските компании са по-малко оптимистични за огромния пазар на Китай, тъй като икономиката му се забавя

ПЕКИН (АП) — Китай интензивно търси задгранични вложения, с цел да подтиква своя забавящ се напредък, само че точно тази тромавост пречи на проектите на фирмите да разрастват бизнеса си в втората по величина стопанска система в света, откри годишно изследване на повече от 500 европейски компании.

Забавящата се стопанска система в този момент е преобладаващата грижа на респондентите в изследването на Европейската комерсиална камара в Китай, което беше оповестено в петък. Китай към момента се класира високо като място за вложение, само че делът на фирмите, които обмислят разширение на активността си в страната тази година, спадна до 42%, най-ниското записано равнище.

„ Бизнес вероятностите са най- към момента песимистични, като упованията на фирмите за напредък и доходност са ударени, а опасенията по отношение на конкуренцията се ускоряват “, сподели Камарата в своето изследване на бизнес доверието.

Икономическите терзания са наслоени върху дългогодишните недоволства по отношение на регулациите и практиките, които съгласно ко...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР