Всички жени са ангели, но когато ни пречупят крилата, се

...
Всички жени са ангели, но когато ни пречупят крилата, се
Коментари Харесай

Време да не бъдем толкова добри

Всички дами са ангели, само че когато ни пречупят крилата, се постанова да яхнем метлата. Два сюжета, в които това се случва – по какъв начин да действаме и към кого да насочим гнева си?

Колегите в офиса са все по-обсебени от наближаващите летни отпуски, събират се на групички и кроят проекти кой къде ще почива. За похлупак сътрудничката ти в плана стачкува пред шефа, че работата ви не е поделена по равно и че тя изнася по-голямата част от нея, макар че стои доста по-често точно в тези групички, а не пред компютъра.

Стоп! Времето, в което ти беше сладка и сензитивна изтече. Сега е редно да й покажеш, че с държанието си е дала началото на война. Въпреки че в никакъв случай не е най-подходящият миг за мятане на ръкавицата, той рано или късно настава. И е значимо да го уцелите, тъй като безсмисленото саботиране на сътрудниците и безредната демонстрация на неприятно въодушевление не вършат чест на никого.

Когато колежката ви натоварва с работата си, а употребява свободното време, с цел да се сближава с шефовете, е неуместно да приемате отговорностите й с усмивка и общителна фраза „ Няма проблеми! ”. Ако желаете другите да ценят труда ви, би трябвало първо вие сами да го оцените. При сходна нажежена конюнктура, сте длъжни да застанете самоуверено пред сътрудника, шефа или подчинените си и да извадите тежката артилерия.

Бъдете смела! В офиса се ценят повече хората, които демонстрират темперамент и умеят да вземат решения, в сравнение с меките души, които се нагаждат към всевъзможни условия. " Сладуранките ", които са душата на компанията, са номер едно на купона, само че пристигна ли време за служебни каузи, е нужно крепко да отстоявате позицията си и да умеете да тропате по масата. Нека всички са наясно, че имате високи стандарти и изисквате от тях нужния почит. Ако не стоите крепко на земята, близките ще изгубят доверието си във вас

Ако колежката ви гради кариерата си, употребявайки вашия труд, би трябвало да действате по този начин, че да разсъните и предупредите мързеливката. Такава е действителността в света на работните връзки. Там любезността и строгостта вървят ръка за ръка. Трябва да дадете оптималното от себе си, в това число от неприятната си страна, с цел да можете да продължите напред. Ако служителят постоянно разочарова вас или останалата част от екипа, би трябвало лице в лице да се изправите против казуса. Поговорете с колежката си, позволете й да изясни за какво не прави работата си, поставете й нов краен период, дайте й ултиматум за осъществяване на работата и я запознайте с следствията, в случай че не я свърши.

Нека шефът ви също е наясно, че не може просто по този начин да трансферира нейната работа на вас без предизвестие. Никога не атакувайте характера на индивида. Заплашването и обиждането са дейности от напълно друга категория. Да наречете някого лентяй, кръшкач, авантаджия или лентяй може би е най-лесният метод да го стреснете, само че не е решение в дълготраен проект. Вие би трябвало да изградите и затвърдите репутацията си на стабилен сътрудник или чиновник, а не на палач.

Да проявявате неприятния си темперамент и да тропате с крайник обаче се постанова освен на работното място, а и в персоналните връзки. Ежедневно изникват битови обстановки, в които би трябвало да отстояваме позицията си с всички сили, да покачваме звук и да спорим.

Например - решавате да помогнете на приятелката си като се грижите за детето й, до момента в който тя е на наложителен ангажимент. Запасявате се с няколко детски списания, пликче чипс и надуваема топка за игра в парка. Но когато тя се връща, вместо да благодари, стартира да мърмори, че детето е облечено прекомерно доста, че не е трябвало да му давате да яде сред главните хранения и че несъмнено се е изпотило, до момента в който е тичало на открито.

Е, всяка чаша събира несъмнено количество течност и даже скачените съдове имат предел. Ако някое от недоволствата е било капката, която е преляла чашата, кажете го и го покажете с дейности. Ако тя не ви е предизвестила за нещата, които утвърждава и неодобрява, правейки услугата, вие определяте разпоредбите. Не се извинявайте и не се чувствайте отговорна. Дори с риск да нарушите положителните си връзки, самоуверено отстоявайте позицията си на човек, който съзнателно и със усърдие и грижа е извършил уговорката си. Премълчаното освен ще тежи на личното ви схващане, само че и ще се натрупате напрежение посред ви.

И най-важното – не забравяйте, че ориста обича смелите!
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР