Всички изпадаме в моменти на финансово затруднение. Едва доживяваме до

...
Всички изпадаме в моменти на финансово затруднение. Едва доживяваме до
Коментари Харесай

Грешките, които правим с парите си

Всички изпадаме в моменти на финансово усложнение . Едва доживяваме до заплата, само че все някак оцеляваме. Но в случай че това е нормалното ни положение и парите все не стигат, колкото и да са, значи е време да преосмислим финансовите си привички.

Живот над опциите

Всички желаеме да караме скъпа кола, да вечеряме всяка вечер на открито и да носим маркови облекла. Но какво вършим, в случай че заплатата не ни го разрешава? Просто следваме остарялото, само че към момента настоящо предписание, че всеки би трябвало да се простира съгласно чергата си.

Най-лесно е да пръснем половината си заплата за ден в мола и в някое заведение. А в идващите 20 и няколко дни до заплата какво ще вършим?

 Снимка 370334

Ваканции

Харчи за пътувания, не за движимости. Този съвет ни удря по челото отвред. От обществените мрежи, от рекламите на туроператорите. Да, сигурно е по-добра концепция да даваме пари за прекарвания и мемоари . Но всичко би трябвало да е с граница.

Границата на опциите ни. Ако събираме всеки месец избрана и не толкоз огромна сума за лятно странствуване или есенно посещаване на мечтана дестинация, няма да се разорим.

Но това сигурно не е изключено, когато решим да угодим на по-заможните си другари и се съгласим на почивка, която кардинално не можем да си позволим. Без никакви заеми и без апетит до идната заплата, апелирам!

 Снимка 370337

Къде отидоха

Да имаме персонален месечен бюджет е в действителност значимо. Важно е, с цел да не се питаме всякога къде ни е отишла цялата заплата. Отделяме първо за заеми, сметки и малко за черни дни, а останалите пари разпределяме по седмици да вземем за пример. И по-късно си държим на думата.

Кредитните карти

Да, много е изкушаващо да имаме пари на всички места и когато и да е. Но е и много подвеждащо. Ако не можем да устоим и си купуваме следващата ненужна техника единствено тъй като е на промоция, то по-добре изобщо да нямаме кредитна карта. В противоположен случай попадаме в обаян кръг, от който няма излизане.

Инвестиране

Ако не харчим пари, с цел да печелим от тях , значи губим една добра опция да бъдем по-богати. Ако сме изцяло боси в вложението и се тормозим да не изгорим с някоя пирамида, най-добре да се допитаме до консултанти в региона, написа Reader`s Digest.

 Странните реакции на мозъка, когато мислим за пари
Странните реакции на мозъка, когато мислим за пари

Какво се случва

Най-доброто

Това постоянно е релативно разбиране. И не всеки път зад него се крие нещо, което в действителност си заслужава парите. Най-скъпата бебешка количка, която се предлага на пазара, не е добра договорка. Добра договорка е да заделяме пари за университета на детето ни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР