Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че неговата легитимност е призната

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че неговата легитимност е призната
Коментари Харесай

Зеленски към Путин: Легитимността ми на президент е призната от народа ни

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че неговата легитимност е приета и избрана от украинския народ, и разкритикува съветския си сътрудник Владимир Путин за това, че я оспорва, съобщи Ройтерс. Така той отговори на констатацията на съветския президент, че е нелегитимен и в действителност страната се ръководи по закон сега от Върховната рада.

" Легитимността на президента Зеленски е приета от народа на Украйна... Нашият народ е свободен. Легитимността на Путин е приета единствено от другаря Путин ", сподели украинският президент на взаимна конференция в Париж с френския си сътрудник Еманюел Макрон.

Президентските избори в Украйна трябваше да се произведат тази пролет след приключването на петгодишния мандат на Зеленски, написа Българска телеграфна агенция.

След началото на съветската инвазия през февруари 2022 година обаче в Украйна беше въведено военно състояние, което не разрешава произвеждането на избори във военно време. Според украинската конституция президентът ще извършва пълномощията си до избирането на нов държавен глава.

Путин няколко пъти съобщи, че Зеленски е нелегитимен, откакто през май петгодишният му мандат изтече.

Западните водачи обаче не слагат под подозрение легитимността на Зеленски, а социолозите споделят, че съществува консенсус измежду украинците, че той би трябвало да остане на поста си до края на войната, показва Ройтерс.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР