Всички граждани, на които органите на държавния здравен контрол са

...
Всички граждани, на които органите на държавния здравен контрол са
Коментари Харесай

Личните лекари могат да издават болничен на българите пристигащи от Китай и Италия

Всички жители, на които органите на държавния здравен надзор са предложили карантина в домашни условия, могат да получат болничен лист от персоналния си доктор. Това се отнася за лицата, идващи у нас от Китай и Италия, и попълнили анкетна карта при влизане в страната.

Регионалните здравни инспекции ще дават информация за хората, подлежащи на карантина, на персоналните лекари на територията на съответната административна област.

За издадения болничен лицата би трябвало да уведомят своя шеф в двудневен период. Болничният лист може да бъде получен от общопрактикуващия доктор и възложен на работодателя след приключването на карантината.

Министерството на здравеопазването припомня, че всички под карантина не би трябвало да напущат домовете си и при поява на нараснала телесна температура, кашлица, затруднено дишане, тресчица и така нататък би трябвало да се свържат по телефон с персоналния си доктор, а в случай че нямат подобен – със съответната районна здравна ревизия, откъдето ще получат инструкции съгласно случая.

Да се заобикалят всички пътувания до Китай и Италия, както и до страни с разпространяване на ковид, предлагат от здравното министерство.

Отговорност на всеки българин е да се отнася съзнателно към своето здраве и здравето на близките. В този смисъл министерството моли жителите под карантина да я съблюдават прецизно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР