Всички филми са премиерни за БългарияПсихологическа драма, романтична комедия, разследващ

...
Всички филми са премиерни за БългарияПсихологическа драма, романтична комедия, разследващ
Коментари Харесай

Още горещи хитове на Киномания 2022

Всички филми са премиерни за България

Психологическа драма, сантиментална комедия, проверяващ трилър и топла човешка история за табута и полово събуждане – за всеки по нещо има в селекцията на КИНОМАНИЯ 2022.

В програмата ще забележим „ Нейната дума “, с присъединяване на двукратно номинираната за „ Оскар “ Кери Мълиган и Зоуи Казан. Въздействащ филм за женската взаимност, кураж и мощ, както и за голямото значение на медиите.

Мълиган и Казан са журналистките Мегън Туохи и Джоди Кантор, които проверяват едни от най-обсъжданите случаи на полово принуждение в последното десетилетие, а много от следите им ги водят до авторитетния продуцент Харви Уайнстийн. История, довела до придвижването #MeToo и нарушила десетилетното безмълвие към злоупотребата с власт във филмовата промишленост.

Режисьор на продукцията е носителката на „ Еми “ Мария Шрадер.

Не е за изпускане и „ Момчето от парадайса “ на режисьора и сценарист Тарик Салех. Филмът, награден за сюжет на фестивала в Кан, споделя за Адам – наследник на безпаричен риболовец, който получава опцията да се образова в влиятелен университет в Кайро. Но гибелта на основния имам поставя началото на комплицирана борба за власт, която визира освен религията, само че и цялата държавна политика. Адам се оказва в центъра на събитията. „ Момчето от парадайса “ е филм-метафора за политизирането на религията въобще.

В селекцията тази година ще забележим и няколко любопитни комедии, измежду които две с присъединяване на прелестната Ема Томпсън – „ Успех, Лио Гранд! “ и сантименталният „ Какво общо има тук любовта? “.

В „ Успех, Лио Гранд! “ Томпсън е пенсионирана самотна учителка, която взема решение да наеме жиголо. Майсторска комедия с безподобен и занимателен разговор, която обезоръжава с откровеност и топлина и унищожава табутата за женското предпочитание. Пълноценното другарство на Нанси (Томпсън) и много по-младия от нея Лио Гранд (Дарил Маккормак), в допълнение с превъзходната игра на актрисата, ще доставят наслаждение на всеки киноман. Режисьор на продукцията е Софи Хайд, сюжетът е дело на комедийната авторка Кейти Бранд.

„ Какво общо има тук любовта? “ с режисьор Шехар Капур пък визира непреходни тематики като обич, другарство и религиозни разлики. Младата кинорежисьорка Зоу (Лили Джеймс) и лекарят Казим (Шазад Латиф) са другари от детинство, само че до момента в който тя е възпитана от своята свободолюбива майка – англичанката Кат (Ема Томпсън), той няма нищо срещу да следва фамилните обичаи и се съгласява на организиран брак. Зоу е учудена от решението му, само че взема решение да направи документален филм за него. Ярка сантиментална комедия, която не се придържа към клишетата на жанра.

Следете уеб страниците ни  и , с цел да разберете точните дати, часове и места на прожекциите.

КИНОМАНИЯ ще се организира в НДК (зала 1 и кино „ Люмиер “), както и в партньорските ни кина: „ Одеон “, Дом на киното, Евро Синема, G8, кино „ Влайкова “ и зала „ Славейков “, а също и в „ Лъки Синема “,Пловдив и във ФКЦ.- Варна.

Фестивалът се осъществя с финансовата поддръжка на Министерството на културата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР