Година след взрива разследващите мълчат по случая, но бившият главен

...
Година след взрива разследващите мълчат по случая, но бившият главен
Коментари Харесай

Иван Гешев: Алексей Петров е организирал моето покушение

Година след гърмежа проверяващите мълчат по случая, само че някогашният основен прокурор Иван Гешев има своя версия.

Според него единици са хората в България, които механически могат да провеждат сходен опит за нападение. Установеното взривно вещество не е налично в България и евентуално има намесени структури от чужбина.



,,Ще изтъквам един от най-хубавите военни специалисти на страната Израел. Той сподели: " Това е военно осъществяване, от това съм изгубил 4 сътрудници и се грижа за фамилиите им. Само при 0.5 при сходно осъществяване се пробива брониран Хамър ", добави Иван Гешев - някогашен основен прокурор.

Според Гешев уредник на покушението против него евентуално е починалият Алексей Петров - някогашна барета и някогашен консултант в ДАНС.

" Предположенията изхождат от това, че откакто отхвърлих да приключа " Барселонагейт ", откакто отхвърлих да отпътува дипломат, Алексей Петров излезе в деня преди да си скъсам оставката и съобщи, че би трябвало да напусна поста основен прокурор. Знам, че Алексей Петров беше извънредно непосредствен с Борисов ", добави някогашният основен прокурор.
На този стадий от прокуратурата не афишират дали има обвинени или пък гореща диря към поръчителите. Установено е само количеството на взривното вещество - към два кг и половина нитропента.

Година след гърмежа мястото е покрито с гъста растителност и е мъчно различимо. Разследващите към момента ревизират дали взривното вещество фактически е било със мощ да пробие бронирания автомобил на НСО, в който се е возил Иван Гешев. Все още не е ясно кой и по какъв начин е сложил бомбата и дали са оставени задоволително следи, по които да бъде разкрита обективната истина.

Дали гърмежът е могъл да пробие бронировката на колата би трябвало да стане ясно от експертизи, направени посредством компютърно моделиране. Иван Гешев съобщи, че едвам преди няколко седмици е бил разпитан. Версиите, които бяха тиражирани преди година бяха от нападение за отстраняването на основния прокурор до инсценировка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР