Всички фенове на радиото могат да признаят, че „Тройка на

...
Всички фенове на радиото могат да признаят, че „Тройка на
Коментари Харесай

„Тройка на разсъмване“: 22 години любимците на българския радиоефир

Всички почитатели на радиото могат да признаят, че „ Тройка призори “ е най-запомнящият се утринен блок в българския радиоефир. Дори да не сте си пускали радио от години или да го слушате единствено в колата, няма човек, който да не може да разпознае именитото трио.

Преди броени дни радио Витоша отпразнува своя 31-ви рожден ден, а Милена, Тодор и Кирил, които са част от неговата история към този момент 22 години, озариха ефира на „ На кафе “ с емблематичните си гласове и занимателните си случки през годините

Милена, Кирил и Тодор – за началото на най-известната радио тройка в ефир

 Тройка призори радио „ Витоша “

„ Стиковането ни беше двегодишен развой. Аз "кацнах " в радио „ Витоша “ на 1 юли 99 година. Щяха да ме образоват единствено за уикендите. Преди това бях в радио „ Тангра “ при Косьо Марков и Кирил Маричков. Изкарахме по този начин няколко месеца, през лятото на 1999 година Бяхме първото радио, което стартира да прави празненства по площадите. Няколко месеца по-късно взехме решение, че откакто това радио се обновява като жанр и като музика, значи би трябвало да създадем едно същинско западно шоу с цялостна лудница и с доста хора . На 6 декември направихме „ Тройка призори “. Били сме трима, били сме четирима... “, споделя Милена Златкова.

Тодор Милиев пък от своя страна споделя, че първоначално е считал, че изобщо няма да се получи, само че ето, че след 22 години заварката им се оказва неразрушима.

„ Правили сме и опити. Имало е седмици, в които няма какво да зададеш като тематика. През лятото от време на време имаш възприятието, че никой не го интересува нищо, с изключение на почивката с коктейл в ръка “, споделя Тодор Милиев.

И тримата са на общото мнение, че това, което в действителност пали слушателите са „ общочовешките “ или т.нар „ евъргрийн “ тематики, които касаят взаимоотношенията, прочувствения свят на индивида.

 Тройка призори радио „ Витоша “

„ Например по какъв начин се оправят в връзките, когато единият от двойката има деца и когато другият би трябвало да е нещо като втори родител на това дете, приемаш ли се като подобен? “ е най-пресният образец, който Милена дава за такива тематики.

„ При нас в ефира, всеки има равни права и своя позиция “, безапелационен е Кирил Петров.

Различни, само че дружно

Оказва се, че разликите сред тримата прави динамичността сред Тодор, Кирил и Милена това, което е.

 Тройка призори радио „ Витоша “

„ Ние тримата вършим едно изречение “ споделя Милена.

А Кирил добавя, че когато и тримата имат доста разнообразни отзиви по дадена тематика, си споделя „ това ще стане “.

За младите слушатели

Милена е на мнението, че младите им слушатели са способни да филтрират, гледат да не изпадат в крайности , и че постоянно ненужно се тормозим за светогледа им.

„ Това, което виждам при младите, което е от хубавите неща, е че те нямат това, което ние дълги години го имахме, да дефинират индивида според това какъв е цветът на кожата, каква музика слуша. Това при тях го няма и споделят „ Няма значение “ споделя Тодор.

Кампанията „ Повече българчета за България “ става на 17

 Тройка призори радио „ Витоша “

„ Кампанията стана на 16 години, а през март започваме 17-та. Развихме я през годините и към този момент има освен репродуктивна помощ, само че и грамотна помощ. Гледаме с наслада какво сме съумели да задвижим и да реализираме “ споделя Милена за „ Повече българчета за България “.

„ Вече може умерено да се приказва от няколко години насам за инвитро процедури, за проблемите, които и мъжа и дамата могат да имат. Когато започнахме преди година акцията хората не смееха да приказват по този въпрос “ споделя Кирил.

Равносметката на Тодор пък отбелязва, че хората схванаха, че казусът е 50 % при мъжа 50% при дамата , до момента в който преди години мъжете са отказвали да го одобряват.

Снимки, мемоари и смях

Може би най-отпускащата част от този диалог са фотосите, които триото разкри пред феновете на „ На кафе “.

 Тройка призори радио „ Витоша “

Те отключиха и занимателни истории за случки, които са се случвали на тройката през годините, в това число тиймбилдинг-барбекюто, което са организирали на „ Железница “. От тази фотография разбираме, че Тодор е най-хубавият кулинар измежду тях и неговите хрумвания се трансформират в играта „ Познай рецептата “.

„ Даваме концепция на хората „ Какво можеш да сготвиш от моркови, картофи и кайма? И се стартират най-безумните предписания.Обикновено го вършим преди Великден, с цел да си покрият сметката за великденската софра “ споделя Милена през смях.

„ И да вдигнем малко самочувствието на хората, тъй като като гледа всички тези кулинарни формати, човек се потиска. " добавя Кирил.

За да видите останалите фотоси и да чуете занимателните истории от рождените дни на „ Тройка призори “, гледайте видеото.

 Тройка призори радио „ Витоша “

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР