Един тайнствен сборник със стихотворения от преди повече от 800

...
Един тайнствен сборник със стихотворения от преди повече от 800
Коментари Харесай

Мистичната Черна книга от Камартен: Каква е връзката ѝ с българите?

Един загадъчен алманах със стихотворения от преди повече от 800 години може да се окаже измежду най-мистериозните артефакти от предишното. Става дума за Черната книга на Кармартен, най-ранният оцелял ръкопис, прочут на науката, написан напълно на уелски език.

Свързва се с приората на святи Йоан Евангелист в Кармартен, евентуално най-старият град в Уелс.

За невероятната история на този древен ръкопис ни споделя Джуджи в предаването " На кафе ".
 8 мистични метода, по които Вселената комуникира с нас  8 мистични метода, по които Вселената комуникира с нас  8 мистични метода, по които Вселената комуникира с нас  8 мистични метода, по които Вселената комуникира с нас
Днес Уелс е част от Обединеното кралство и се намира на огромен полуостров, в западната част на Англия. Официалният език е британски, само че има към 500 000 души, които избират да приказват на уелски език. Той е с келтски произход и е един от най-старите езици, останал съвсем недокоснат през вековете.

 

По традиция всички престолонаследници на кралство Англия употребяват купата принц на Уелс и Уелс наистина е вълшебно място, цялостно с митове, смях и музика. Символите на тази страна са празът и драконът, само че гледката, която остава запечатана в съзнанието, е на нереално зелени хълмове, овце и крепости.

За една от крепостите в Уелс, Карлиън в Нюпорт, се твърди, че в действителност е фамозният Камелот, където са се събрали рицарите на крал Артур край кръглата маса. Запленените от мита за крал Артур, остарялата история на Уелс и келтите могат да идат в градчето Кармартен, което е най-старият град в страната и родното място на магьосника Мерлин.

Мнозина свързват тайнствената книга от Кармартен с крал Артур, тъй като в нея за първи път се загатва за митичния държател и за магьосника Мерлин.



Оказва се, че тази мистична уелска книга има нещо общо с богомилите, живели по българските земи.

" Забелязват, че на една част от страниците е доста изтрита някаква информация. И когато им прави това усещане, стартират да вършат проучване с ултрачервена светлина, по разнообразни други способи. Установяват, че изтритите облици са на двама мъже. Освен тези две лица, които са доста странни, е имало също някакви текстове, които са изтрити, някакви рисунки имало, видяли са рисунки на риби. Когато разчитат текста все пак, какво се оказва? Че в действителност този текст, който е открит и възобновен по-късно, приказва за по този начин наречените 'просветени'. Това са катарите или техните предшественици, " споделя Джуджи в " На кафе ".

Зараженето на катарите и изобщо на богомилското придвижване става точно в България. Тоест това са богомили.

Текстът е бил заличен, евентуално, от притежателя на книгата, който е живял през XVI век, най-вероятно просто тъй като взема решение, че това не е богоугодно. Цялата философия на богомилите тотално опонира на църковната.  " Те имат безусловно друго виждане за това как е организиран светът, нищо общо с библейското. И заради тази причина те са гонени и на всички места са заличени от лицето на земята, в това число в България, в това число и в Западна Европа, където се популяризира това придвижване на по този начин наречените 'просветени' ", разяснява Джуджи.
 8 мистични метода, по които Вселената комуникира с нас  8 мистични метода, по които Вселената комуникира с нас  8 мистични метода, по които Вселената комуникира с нас  8 мистични метода, по които Вселената комуникира с нас
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР