Всички доставки от Газпром се изпълняват в пълен обем. Плащанията

...
Всички доставки от Газпром се изпълняват в пълен обем. Плащанията
Коментари Харесай

Министър Николов: Плащанията към Газпром към март са успешни, Булгаргаз не е в нарушения

Всички доставки от " Газпром " се извършват в цялостен размер. Плащанията към " Газпром " към март са осъществени сполучливо и " Булгаргаз " не е в никакви нарушавания. Това съобщи на брифинг министърът на енергетиката Александър Николов, представен от Българска национална телевизия. Той дефинира като " откровени неистини " информации в медиите за нараснала цена на природния газ.
С цел да се лимитират всевъзможни опасности БЕХ, както и държавното управление, в лицето на Министерство на енергетиката са подхванали превантивни ограничения, с цел да се подсигурява сигурността на доставките. Още от средата на февруари добивът от хранилището в Чирен е стеснен до най-малко или прекратен, когато е допустимо. Допълнителни ограничения са написани в заповед от министъра на енергетиката, посочи Николов.

Количествата, с които " Булгаргаз " разполага, са разпределени по този начин, че да обезпечат настоящо в оптимален механически рандеман на газ за март и април, което значи, че е продължен с още един месец добивният сезон. В случай на прекратяване доставките от " Газпром " това ще разреши най-малко систематичните сдружения и наложителните доставки да се извършват, сподели енергийният министър.

" Булгаргаз " е отправил искане към огромни търговци на полутечен газ, опериращи в района, за даване на оферта за доставка на количества през март, при положение на прекратяване на доставките от " Газпром ". Към момента получените оферти ценово не дават отговор на условията на " Булгаргаз ", тъй че да няма в допълнение увеличение на цената на потребителите у нас. Заради това са признати най-ниските оферти от съществуващи други сътрудници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР