Всички десетима човека, за които имаше опасения, че са затрупани

...
Всички десетима човека, за които имаше опасения, че са затрупани
Коментари Харесай

Спасиха всички скиори, намирали се в неизвестност след падането на лавината в Австрия

Всички десетима индивида, за които имаше опасения, че са затрупани от лавина в ски региона Арлберг в Австрия, са открити, заяви през днешния ден полицията, представена от ДПА и Българска телеграфна агенция. Четирима души са ранени, един от които тежко, останалите шестима не са потърпевши.

 Лавина затрупа 10 скиори в Австрия, един човек е избавен (видео) Виж още

" Може да се одобри, че няма повече хора в неопределеност ", обявиха органите на реда, като прибавиха, че ще бъде направено последно претършуване денем.

Лавината падна през вчерашния ден следобяд по скатовете на 2700-метровия връх Триткопф, намиращ се сред Цюрс и Лех, друго локално градче. Свляклата се снежна маса доближи чак до близките ски писти.

Първоначално управляващите допускаха въз основа на видеозапис от свидетел, че десетина скиори може да са затрупани от лавината, паднала през вчерашния ден в региона Арлберг.

Отряд от към 200 спасители претърси зоната на лавината. Издирвателната интервенция продължи и след рухването на мрака посредством потреблението на светлини и следови кучета.

Снежната маса падна след дни наред на снеговалежи в региона, последвани от извънредно топло време във вчерашния първи ден от коледните празници. Местната планинска избавителна работа дефинира степента на лавинната заплаха като " висока ".

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР