Всеобщото разбиране, че ранното ставане е добра идея, която носи

...
Всеобщото разбиране, че ранното ставане е добра идея, която носи
Коментари Харесай

Учени: Ранното ставане причинява болести

Всеобщото схващане, че ранното ставане е добра концепция, която носи продуктивност, сила и повече практическо време, се оказва елементарна неистина, пишат международни уеб сайтове. До този резултат са стигнали учени-генетици, които считат, че ранното ставане е стрес за организма и води до затруднения в работата на всички системи в тялото.

Човешкият организъм е основан по този начин, че денем да работи, а през нощта да почива. Въпреки това, не всеки гражданин на планетата си ляга и се разсънва едновременно.

Учените считат, че това се дължи най-вече на разликите в хронотипите - някои хора заспиват по-рано и стават рано, а други избират да се отдръпват в царството на Морфей по-късно и да се разсънват към 12:00 часа.

Този тип „ естествени часовници “ са еволюционно сложени в нашето тяло, и опитът да се поправят евентуално няма да докара до положителни резултати, с изключение на до понижаване на общата успеваемост на индивида. Това умозаключение вършат учени, работещи в университета в Алабама. Излизането от естествения, по този начин да се каже, темп на сън и жизненоважна активност неизбежно ще докара до проявата на неврологични болести, наддаване на тегло и даже атеросклероза.

Според всеобщоприетото схващане с цел да прекара изцяло пълноценно деня си, човек би трябвало да спи от 7 до 9 часа дневно. Въз основа на това, в случай че човек най-сетне реши да послуша препоръките на работодателите си и се разсъни в 4:30, да вземем за пример, то тогава би трябвало да си легне в 21:30.

Но учените означават, че това не работи. В устрема си да реализират евентуална успеваемост, хората навиват часовника си за ранно ставане, като са си легнали късно предната вечер, а това в последна сметка води до проблеми на вегетативно-съдовия уред на тялото. Учените пробно са потвърдили, че тези, които стават преди 5 сутринта, освен не са по-ефективни, само че даже вредят на здравето си.

Към момента са известни 3 съществени човешки хронотипа (бухал, чучулига и гълъб), като работният ден би трябвало да е съгласуван със съня на индивида, а не противоположното.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР