Вселенският патриарх Вартоломей, който беше изписан от болница във Вашингтон,

...
Вселенският патриарх Вартоломей, който беше изписан от болница във Вашингтон,
Коментари Харесай

Блинкън благодари на патриарх Вартоломей за ролята му в борбата с климатичните промени

Вселенският патриарх Вартоломей, който беше изписан от болница във Вашингтон, където беше признат при започване на 12-дневното си посещаване в Съединени американски щати, се срещна в понеделник следобяд с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и по-късно денем - с президента Джо Байдън в Белия дом, заяви " Greek City Times ", представен от БГНЕС.

По време на срещата в Държавния департамент Блинкън е благодарил на Вартоломей за водещата му роля в региона на изменението на климата и за световния " фокус ", който е сложил на този въпрос, изключително в миг, когато международните водачи се приготвят за конференцията на Организация на обединените нации за климата в Шотландия.

Посещението в Съединени американски щати на 81-годишния Вартоломей се чака да включва срещи, свързани с разнородни тематики - от идното преструктуриране на Американската гръцка православна архиепископия до статута на църквата в родната му Турция. Програмата му за понеделник включваше и посещаване в посолството на Турция във Вашингтон.

Днес Вартоломей ще произнесе тирада посредством видеоконферентна връзка за Музея на Библията във Вашингтон, съгласно последния график, оповестен от архиепископията. По-ранна версия на програмата му включваше персонално посещаване.

Вечерта е планувано той да участва на вечеря в университета Джорджтаун, проведена от неговия декан Джон Деджоя и кардинал Уилтън Грегъри, римокатолически архиепископ на Вашингтон, окръг Колумбия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР