Вселенският патриарх Вартоломей I Константинополски направи обръщение, като опит да

...
Вселенският патриарх Вартоломей I Константинополски направи обръщение, като опит да
Коментари Харесай

Вселенският патриарх: Тази война може да прерасне в Трета световна

Вселенският патриарх Вартоломей I Константинополски направи послание, като опит да способства за умиротворяването на ситуацията в Украйна и попречване на боен спор там.

" Не дай, Боже, само че сходна война през днешния ден може да прерасне в Трета международна война , заради което се поставят интензивни старания да се избегне това съдбовно развиване, което ще докара до милиони жертви. Ние твърдо имаме вяра, че няма друго решение за поддържане и запазване на мира с изключение на пътя на разговора, който отстранява предпоставките, водещи до принуждение и война ", съобщи патриарх Вартоломей, представен от БГНЕС.

В своя апел той прикани Русия и Украйна да търсят разговор, с цел да се стигне до успокояване на обстановката. " Призоваваме всички участващи страни да следват този път на разговор и ценене на интернационалното право, с цел да се постави завършек на спора и да се разреши на всички украинци да живеят в естетика. Оръжията не са решение. Напротив, те могат да обещаят единствено война и принуждение, тъга и гибел. Както неотдавна сподели нашият обичан другар Франциск, папа на Рим: " Нека не забравяме: войната е полуда ".

Всички чиновници на Църквата, всички представители на религиозните обичаи, всички тези, които са на власт, всички доброжелателни хора, всеки един от нас би трябвало да насочи апел за спокойно решение на тази рискова ескалация както на употребяваната изразителност, по този начин и на дейностите, която хвърля тежка и злокобна сянка над украинския народ. Мълчанието и безразличието не са избор.

Няма мир без непрекъсната зоркост. Следователно всички ние сме " обречени " на мир, което значи предопределени да водим непрестанна битка за неговото одобряване и отбрана ", добави вселенският патриарх.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР