Всекидневни двуразови тренировки от по три часа в Черно море

...
Всекидневни двуразови тренировки от по три часа в Черно море
Коментари Харесай

Тежки тренировки в море за Цанко Цанков преди плуването в САЩ

Всекидневни двуразови тренировки от по три часа в Черно море по специфична стратегия организира Цанко Цанков преди присъединяване си на 27 август в плувния маратон в Съединени американски щати от остров Санта Каталина до Лос Анджелис в Тихия океан. Както е известно, на тази дата Цанков ще бъде първият българин, който ще вземе плува в формалното събитие от веригата най-трудни надпревари в открити води-  „ Ocean 7 “ на Световната федерация WOWSA. Българинът от няколко месеца се готви за конкуренцията, като сега е във втория стадий от подготовката си, а точно тежки тричасови тренировки във водите на Черно море в региона на Бургас. Програмата му е направена от британски и испански експерти по маратонско плуване и се извършва всеки ден от Цанков.  Първата подготовка стартира в 09:00 сутринта, а втората в 21:00 часа, с цел да може да свикне с изискванията, които го чакат в Калифорния.  Предстоящото съревнование в Тихия океан ще бъде с дължина от 35 километра, като старта ще бъде късно вечерта локално време в Калифорния. Именно заради тази причина Цанко Цанков организира и нощна подготовка във водите на Черно море за акомодация към тъмнината.

„ Трябва да бъда квалифициран оптимално добре и поставям големи старания за това. Имам план-график, който категорично съблюдавам и ежедневно споделям с хората, които изготвиха подготовката ми от Испания и Англия. На тях разчитах и за Гибралтар предходната година. Изключителни експерти с огромен опит в маратонското плуване. Целта ми е ясна. Да измина дистанцията във водите на Тихия океан от остров Санта Каталина до Лос Анджелис. Очакват ме доста сурови условия в тъмното, тъй като началото ще бъде след 20:00 часа локално време на 27 август. Приблизително за към 9 часа би трябвало стигна до сушата. Няма награден фонд. Правя го поради България. До момента имам един маратон от Ocean 7 в кариерата си. Сега следва втори. Мечтата ми е да ги направя всичките 7. Това ще бъде голям авторитет за нашата страна. Друг наш плувец не го е правил в историята. Даже от Източна Европа няма подобен. Само 25 индивида от целия свят за близо 100 години са изплували седемте най-трудни маратони в света “ показа Цанко Цанков.

Успоредно с всекидневните си тренировки Цанков провежда и Международния плувен маратон „ Порт-Бургас “, който тази година е на 8 юли и е в календара на Световната федерация. Очаква се рекорден брой фенове и  плувци от България и Европа в двете дистанции -1000 метра и 3000 метра. Събитието се организира в акваторията на Морската града в Бургас и е с поддръжката на Община Бургас, Военноморските сили на България и Порт Бургас.

„ Организацията върви повече от добре и имаме много поръчки за присъединяване. Решихме да дадем опция на всички, които желаят да плуват, изключително на 1000 метра. От 10 годишни деца до възрастни хора. Не е наложително да бъдат състезатели. Условията са съвършени. Водата е топла и доста чиста. Вземат се проби и всичко е наред. Много хора имат опасения, само че изрично желая да кажа, че индикаторите на водата са идеални. Взели сме всички ограничения за сигурност на участващите. Регистрацията е онлайн. На особено направения уебсайт  - burgasmarathon.com всеки може да се запише. Имаме доста награди, които ще раздадем. Благодаря на всички, които ни оказват помощ. Това ще бъде неповторимо събитие за Бургас, а и за страната. Ние сме единствените, които получиха правото да бъдат включени в програмата на Световната федерация – WOWSA. Изискванията са огромни, само че ги покрихме. Каня всички, които обичат плуването да дойдат на 8 юли и да вземат участие. Целият правилник го има на нашия уебсайт. Ще бъде доста забавно и същински плувен празник за хората “, приключи Цанко Цанков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР