Всеки знае, че закуската е най-важното хранене за деня. Ако

...
Всеки знае, че закуската е най-важното хранене за деня. Ако
Коментари Харесай

Една ужасна грешка, която допускаме на закуска

Всеки знае, че закуската е най-важното хранене за деня. Ако го пропуснете, стомахът ви наложително ще пристърже, ще загубите силата си и възприятието за централизация. Освен това пропускането на закуската обуславя изобилното хранене през останалата част от деня, което, от своя страна, води до напълняване.

Но като се изключи че е наложителна, закуската би трябвало и да е здравословна. Често обаче, макар че сме похапнали, не усещаме нужния енергиен заряд. Причината е в една ужасна неточност, която позволяваме при избора си на храна за закуска.

Чинията за закуска би трябвало да е цялостна на половина с плодове и зеленчуци, една четвърт да е с нещо пълнозърнесто и една четвърт - протеин. Най-честата причина за бързото огладняване е точно пропускането на значимите протеини.

Протеинът дава гориво на тялото и е значим за всички процеси в клетките. Приемът единствено на въглехидрати на закуска като пълнозърнести храни, плодове, зеленчуци, самун неизбежно забавя метаболизма през целия ден и ви оставя гладни. Пропускането на протеините скоро по-късно ви прави настървени и подготвени да погълнете по-големи количества храна и в множеството случаи – нездравословна.

Има и още негативи, до които води пропускането на протеини на закуска. По време на храненето при започване на деня човешкото тяло може да преработи към 30 г протеин дейно. Ако не бъде доставен в този диапазон от време, през останалата част на деня обработването на този хранителен детайл става много мъчно за организма.

Дневно една жена се нуждае от към 80-100 г протеин, като точните количества варират според от тежестта и равнищата на интензивност.

Въпреки всичко, с цел да доставим на тялото си протеин за закуска, не е нужни да се тъпчем с пържени яйца и бекон. Един от здравословните способи да си доставим нужните белтъци са варените яйца, сиренето, ядките, киселото мляко, пилешкото и пуешко месо. Други положителни източници на протеини са бобовите растения и семената, хумусът, соевите ядки и тофу.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР