Всеки знае, че лукът е полезен за нас и е

...
Всеки знае, че лукът е полезен за нас и е
Коментари Харесай

За какво са полезни люспите на червения лук

Всеки знае, че лукът е потребен за нас и е хубаво да хапваме от този зарзават постоянно. Особено аленият лук, който се предлага на диабетици поради потребните си свойства. Редовната му консумация контролира равнищата на инсулин в кръвта, а това несъмнено е добре за страдащите от диабет.

За изгодите от лука - добре, само че знаем ли защо са потребни люспите на аления лук? Сигурни сме, че откакто прочетете този текст, ще спрете да изхвърляте обелките на лука!

Учени потвърдиха със скорошно проучване, че освен лукът, само че и неговите люспи са доста потребни. И по тази причина не трябва да ги изхвърляме по този начин надменно и с лека ръка, а да ги използваме. Люспите на аления лук съдържат кверцетин - това е антиоксидант, който контролира кръвното налягане. По този метод се предотвратяват сърдечно-съдови болести. Именно аленият лук, а не елементарният, съдържа по-големи количества от това съединяване. Кварцетинът плюс това оказва помощ в битката с раковите болести, има антимикотични, антибактериални и противовъзпалителни дейности.

Благодарение точно на крацетина могат да се предотвратят образуването на полипи, разнообразни вируси и други

Изследване, извършено от английски учени, открило, че люспите на аления лук съдържат доста диетични фибри и фенолни съединения, както и доста други флавоноиди. Редовната консумация на люспи ще помогне за понижаване на риска от сърдечно-съдови болести, стомашни проблеми, рак на стомаха и дебелото черво, диабет и даже затлъстяване.

Но по какъв начин да консумирате люспите на аления лук?

 Люспи от червен лук

Знаем, че в сурово положение обелките на лука са неприятни и негодни за консумация. Но по какъв начин да ги консумирате тогава, откакто разбрахме, че са толкоз потребни за здравето ни?

Обелете лука, отделете люспите му и ги измийте. Сложете ги в тензух, марля или просто в остарял чорапогащник, който се е скъсал и няма да ползвате към този момент. Завържете по този начин приготвената торбичка с люспите на лука и я сложете в ястието, което приготвяте. По този метод ще извлечете кверцетина от лука, без да слагате неприятните люспи в ястието си. След като сте приготвили това, което готвите, просто махнете торбичката от тенджерата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР