Всеки знае, че една от най-полезните природни храни е плодът

...
Всеки знае, че една от най-полезните природни храни е плодът
Коментари Харесай

Полезна ли е прекалената консумация на маслини?

Всеки знае, че една от най-полезните естествени храни е плодът от маслиновото дърво - маслина. Освен че са вкусни, маслините носят доста потребни хранителни субстанции за тялото.

Антиоксидантите, витамините и минералите са измежду преимуществата на състава на маслината. Освен това тя не съдържа доста калории и от нея не се натрупа ненужно тегло, което я прави подобаваща съставка от всевъзможен вид диетично хранене. Фибрите в нея са добре пристигнали за чревното здраве и имунитета.

Всички покровители на потребните свойства на плода на маслиновото дърво акцентират съдържащите се омега-3 мастни киселини, които са най-силно съсредоточени в студено пресования зехтин. Всички храни, съдържащи омега - 3 мастни киселини са доста потребни за сърдечното здраве, метаболизма и нервната система съгласно мнението на експертите по хранене.

Важна детайлност е, че омега-3 в маслините се възприемат като предварителна защита на някои типове рак, на хроничните и дегенеративните болести, които имат в основата си инфектиране на тъканите.

Изброените изгоди основават усещане, че маслината е извънредно потребна и може да се употребява в неограничени количества.

Дали сходен извод е правилен?

Вярно е, че маслините са потребна храна, само че за всяка такава важи изказванието, че не трябва да се прекалява с нея. За маслините важи същото, а обяснението е в метода на предпазване на тази храна. Маслините се резервират в саламура, която е на процедура мощно солена течност.

 потребни ли са маслините

Така и самата маслина се насища мощно със сол и марината, в която седи преди да се използва. Напълно сурови и натурални маслини съвсем не се оферират, защото при нас не се отглежда тази просвета. Обработеният артикул, с цел да добие огромна продължителност, се насища със сол и това наличие е шокиращо като количество.

Една зелена маслина съдържа към 110 мг сол. Храненето с маслини на едно ястие, изключително в случай че те бъдат в композиция с други наситени със сол храни, става прекомерно доста за организма. Да не забравяме, че целесъобразната доза натрий за деня е към 2300 мг. Едно хранене незабавно ще надвиши целесъобразното количество за целия ден.

За вредите от солта всеки има някаква информация. Най-малкото се знае за риска от сърдечни болести, високо кръвно налягане, бъбречни и метаболитни отрицателни промени и други.

Важни в храната са освен калориите, само че и методите на подготвяне и предпазване на питателните артикули. Прекомерното засищане с изключително рискови съставни елементи е изцяло допустимо при една напълно здравословна и потребна храна като маслините.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР