Всеки волейболист, който покаже, че се намира в подобаваща форма

...
Всеки волейболист, който покаже, че се намира в подобаваща форма
Коментари Харесай

Пранди: Всеки може да се върне в А отбора, стига да го заслужи

Всеки волейболист, който покаже, че се намира в подобаваща форма в края на годината, може да бъде включен в националния тим за европейската подготовка за олимпийските игри в Токио от 4 до 10 януари 2020 година в Берлин (Гер). Това разгласи селекционерът на А отбора Силвано Пранди в отговор на въпрос счита ли да разчита на подценените през лятото ветерани, какъвто ултиматум му сложи управлението на федерацията (БФВ).

" Да, може да се върнат - по този начин както и други играчи, които не откриха място в листата от 14 състезатели както за олимпийската подготовка във Варна, по този начин и за европейското състезание - съобщи 71-годишният италианец пред БНР. - България ще се показа през януари с най-хубавия тим, който тогава може да бъде формиран. Следователно тези играчи, които покажат в месеците до тогава най-хубави качества, ще бъдат извикани за присъединяване в този финален олимпийски квалификационен шампионат. "

Пранди е реалист и не отхвърля, че ще бъде извънредно сложна задача да се завоюва осемстранен шампионат с присъединяване на Германия, Франция, Сърбия, Словения, Холандия, Белгия и Финландия. Само спечелилият в него ще получи квота за XXXII олимпиада.

" Да, надпреварата ще е доста мъчно, само че, въпреки това, олимпийският волейболен шампионат не е най-силният в света. Той е с внушителен темперамент за присъединяване на тимове от всички континенти - уточни селекционерът. - Това е проблем, прочут от години, само че МОК държи на олимпийските игри да вземат участие малко тимове от висок сан. Ние имахме огромна опция да се класираме през август във Варна, само че за жалост не успяхме в мача против Бразилия. Сега ще би трябвало да използваме тази спомагателна опция, знаейки, че ще е доста мъчно, тъй като от осем тима един ще отиде в Токио. Трябва да се подготвим по най-хубавия метод и да се образува най-силният вероятен състав с играчи в оптимална форма през януари и след това да  положим  старания да спечелим всичките пет мача. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР