Всеки трети седмокласник от приетите в гимназия на първо класиране

...
Всеки трети седмокласник от приетите в гимназия на първо класиране
Коментари Харесай

Всеки трети седмокласник искал по-добро училище

Всеки трети седмокласник от признатите в гимназия на първо класиране е пробвал шанса си за по-горно предпочитание. Миналата седмица 9395 възпитаници научиха в кое столично учебно заведение ще продължат междинното си обучение.

3549 възпитаници от тях, или 1/3 от всички класирани, са подали заявление за присъединяване във втория стадий от план-приема в 8-и клас в София, изясни пред „ Монитор “ шефката на просветителния инспекторат Ваня Кастрева.

Много дребна част от тях обаче са съумели да се качат на по-горно предпочитание - единствено 342 деца. Кастрева изясни, че те са получили тази опция с помощта на седмокласниците, които са били признати на първо предпочитание, само че не са се записали в учебното заведение или пък не са подали заявки за присъединяване във второ класиране и надлежно не са запазили мястото си.

„ На 21-ви и 22-ри е значимо класираните да се запишат с оригинала на свидетелството за главно обучение в учебно заведение, в което са класирани. Ако не го създадат, мястото им ще бъде оповестено за незаето на 23-ти и за него ще могат да аплайват всички неприети “, изясни Кастрева.

„ Ако си класиран в положително учебно заведение, само че не ти е първото предпочитание, рискът да изчакваш би трябвало да се регистрира. На третия стадий не вземат участие всички учебни заведения и паралелки, а единствено тези, които са свободни “, посъветва шефката на столичния учебен инспекторат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР