Всеки продукт, който слагаме във фризера, е годен за употреба

...
Всеки продукт, който слагаме във фризера, е годен за употреба
Коментари Харесай

Колко време да съхраняваме продуктите във фризер

Всеки артикул, който слагаме във фризера, е кадърен за приложимост единствено за известно време. Много хора бъркат, като държат с години пакети с месо и зеленчуци във фризера, без да знаят, че те към този момент не са годни за ястие. Много от продуктите се скапват или губят потребните си хранителни свойства, откакто престоят повече време във фризера.

Бекон и меки колбаси се съхраняват във фризера не повече от два месеца. Готовите храни като мусака и супи се съхраняват най-много два месеца и половина.

Готови ястия с месо могат да се запазят във фризер четири месеца, а сурово телешко и свинско месо – не повече от дванадесет месеца. Сурова кайма се съхранява четири месеца, сурово пиле – дванадесет месеца.

Сурово пилешко месо се съхранява девет месеца, а готвено пиле – четири месеца. Сурово агнешко месо може да стои във фризера 10 месеца, необработени термично гъби – 10 месеца.

 Колко време да съхраняваме продуктите във фризер

Заешкото месо също може да стои 10 месеца във фризера, а кравето масло – три месеца. Същият период важи и за съхранението на мляко и сметана.

Дробчета, сърца и други субпродукти се предлага да се съхраняват не повече от два месеца във фризер. Шунка може да стои четири месеца.

 Колко време да съхраняваме продуктите във фризер

Топлопушената риба може да престои един месец, а студенопушената – петнадесет дни. Рибата не би трябвало да се съхранява повече от един месец във фризера, в случай че е прясна, а в случай че е била замразена, когато сте я купили, не повече от четири месеца.

Животинските мазнини може да престоят във фризера една година, а маргаринът – не повече от четири месеца. Зеленчуците могат да престоят 10 месеца.

След като извадите продуктите от фризера, в случай че те имат по този начин наречените ледени изгаряния – ръбовете им са с изменена конструкция, просто ги изрежете и ги използвайте за готвене. Ако някой артикул след топене мирише подозрително, напряко го изхвърлете.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР