Всеки позитивен сигнал може да се тълкува като някакви отстъпки

...
Всеки позитивен сигнал може да се тълкува като някакви отстъпки
Коментари Харесай

Румен Радев: Посещението на премиера в РС Македония беше прибързано

Всеки положителен сигнал може да се пояснява като някакви отстъпки от българската страна, съобщи президентът

„ Македонските българи се борят за пълноправие, което да е обезпечено в тяхната конституция. Те се борят за пълноценната си интеграция в публичния живот в страната. Това е радикално друго от сепаратистките настройки и претенциите за малцинство, които изповядват хората, с които се среща президентът Пендаровски. Всяко преждевременно деяние на българското държавно управление, всеки положителен сигнал, може да се пояснява превратно като някакви отстъпки от българската страна. Посещението на българския министър председател в Северна Македония беше преждевременно. Имал съм откровени диалози с него”. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти, осведоми

Радев акцентира, че е значимо „ българската дипломация да реализира пълноценно своя професионален потенциал, да не се доверява на експертиза извън, на неправителствени организации и да не се поддава на външен натиск”.

„ България е отворена за разговор постоянно и когато политиците от Република Северна Македония обикаляха европейски столици, отбягваха София. Радвам се, че този разговор стартира да се случва. Държа връзка с президента Пендаровски. Ще търсим подобаващ миг за среща на високо равнище, само че това зависи и от неговите действия”, продължи Радев.

По вътрешните въпроси Радев съобщи, че се тормози от „ галопиращите цени и за покупателната дарба на българите”. „ Тревогата ми е за бъдещето на българската енергетика, за цените на тока за жителите и предприятията. Когато кабинетът прави смени в управленията на сдруженията, би трябвало да подсигурява, че няма да има частни медиатори при доставката на газ, че ще се реализиран по-добри условия за България и по-добри цени. Надеждата ми е кабинетът да не се изкушава по наследения управнически модел, който използваше службите, бордовете, регулаторите за кавга и пробутване на частни интереси”, сподели Радев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР