Всеки пътник с телесна температура над 37 градуса, който каца

...
Всеки пътник с телесна температура над 37 градуса, който каца
Коментари Харесай

Мерки срещу коронавируса: Пътници на летището с температура над 37° ще бъдат задържани

Всеки пасажер с телесна температура над 37 градуса, който каца на летище София от през днешния ден, ще бъде арестуван. Това разгласи здравният министър Кирил Ананиев. Заради рецесията с корона вируса се вкарват изключителни ограничения и температурата на всички идващи ще бъде засичана със специфични теромкамери.

Термокамерите на терминал 2 работят и мерят температурата на всички идващи, преди те да се наредят на опашка за паспортен надзор.

Снимка: БГНЕС

До на следващия ден термокамери ще има и на първи терминал в София, както и на летищата във Варна и Бургас.
Кирил Ананиев: Всички пасажери на летището минават през термокамери Когато температурата е над 37 градуса, пасажерът се води в специфична стаичка
Точно преди паспортната инспекция, всички идващи на терминал 2, минават през обсега на термокамера. Служител на здравното министерство гледа в действително време точната температура на тялото на всеки пасажер.

„ Тези, които имат температура, се извеждат от летището, като това не става през коридора, в който вървят останалите пасажери, а се извеждат през обособен кулоар до изхода, където чака съответния хигиеничен автомобил “, изясни министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.
Д-р Ангел Кунчев: Българските студенти от Ухан ще останат 14 дни под карантина Главният държавен здравен контрольор разяснява, че няма по какъв начин те да са носители на ковид, без да имат признаци и позитивни проби
Неизвестните към произхода и метода на заразяване с вируса остават. „ Много са незнайните а този вирус. Все още няма данни от кое място е тръгнал, по какъв начин се предава … Може и освен по въздушно капков път “, уточни основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.

Двамата българи, които бяха евакуирани от огнището на заболяването – град Ухан, са изолирани във ВМА.
Отрицателни проби: Пристигналите през вчерашния ден от Ухан български студенти нямат ковид Те остават под карантина във ВМА, предстоят им още проби
Тестът, който им е изработен, е бил негативен за нови ковид. На междинния инкубационен интервал ще им бъде изработен нов тест.

Жена от Добрич, за която имаше подозрения за болест с ковид и преди 6 дни беше настанена в инфекциозното поделение, е в положително положение и резултатите й са негативни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР