Всеки от нас знае израза: закуската изяж сам, обедът раздели

...
Всеки от нас знае израза: закуската изяж сам, обедът раздели
Коментари Харесай

Мазната закуска е полезна

Всеки от нас знае израза: закуската изяж самичък, обедът раздели с другар, а вечерята дай на врага си. В правилността на това изказване имат вяра мнозина, само че го съблюдават малко хора.

Вече е научно потвърдено, че този античен израз не лъже – закуската би трябвало да е изобилна и калорична, защото това предотвратява развиването на метаболитния синдром.

Самият синдром е рисков, защото се характеризира със затлъстяване, нетърпимост към инсулин и с съществуване на сърдечно-съдови болести. Това настояват учени от университета Алабама.

Те изучили въздействието на продуктите и времето за приемане на храната върху развиването на метаболитния синдром при лабораторни мишки. Резултатът бил следният: в случай че мишките получавали добра и изобилна закуска след сън, то метаболизмът им бил естествен.

Мишките, които заран се хранели с храна, богата на въглехидрати, а вечер с храна, богата на мазнини, повишавали тежестта си, страдали от затлъстяване и нетърпимост към инсулин.

Според Моли Брей, академични професор, по-рано учените обръщали внимание на количеството и вида артикули, които хората консумирали, само че никой не се интересувал от времето на приемане на храната.

 Мазната закуска е потребна

Известно е, че сънят и денонощният темп въздействат върху телесната маса. Мазната храна, призната заран, включва метаболитната система, и в продължение на целия ден тя реагира на другите видове артикули.

Храната, богата на въглехидрати, призната рано заран, задейства обмяната на веществата, само че тя се настройва единствено на преправка на въглехидратни артикули, даже в случай че се употребява различен вид храна денем.

Първият банкет на храна денем програмира обмяната на веществата за целия ден. Т.е. в случай че заран ядете храна, богата на въглехидрати, организмът ви ще е надъхан за преправка на въглехидрати.

В това отношение мазната храна, призната заран, е по-полезна, тъй като метаболизмът не се нарушава, и всички типове артикули се преработват вярно.

Според експертите заран е добре да хапнете мазно беконче, а в случай че консумирате мюсли, прибавете пълномаслено мляко. Най-добрият вид е да консумирате мазни храни заран и леки на вечеря.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР