Всеки от нас иска да има красива усмивка, но дали

...
Всеки от нас иска да има красива усмивка, но дали
Коментари Харесай

Храни и напитки, които отнемат от белотата на зъбите

Всеки от нас желае да има красива усмивка, само че дали поставяме задоволителни грижи за зъбите си? В идващите редове сме подготвили лист с храните и напитките, които лишават от белотата на зъбите и оказват неподходящо въздействие върху лъчезарната усмивка.

За да се радвате на бели зъби, преди всичко би трябвало да полагате ежедневни грижи за тях. Сигурно е ненужно да загатваме, че би трябвало да ги миете най-малко по два пъти дневно. Цигарите са спомагателен фактор, който способства за жълтите зъби.

А кои са храните, оцветяващи зъбите? Ето ги и тях:

1. Кафе и чай: От край време се знае, че кафето оцветява зъбите. Същото се отнася и за чая, който елементарно прониква през емайла и води до разрушаването му. За да намалите вредата върху усмивката си, може да консумирате тези питиета с мляко.

2. Червено вино: Въпреки потребните си свойства върху човешкия организъм, виното вреди на зъбите, заради високото наличие на танин в него. Ако сте измежду феновете на алкохолната напитка, просто се старайте да не прекалявате с нея, и постоянно мийте зъбите си след потреблението на вино.

 Колата оцветява зъбите

3. Газирани питиета: Вредата от тях е на единствено върху зъбите, само че и върху целия организъм. След постоянна консумация на газирани питиета с изключение на пожълтяване на зъбите, може да се стигне и до ерозия на зъбния гланц.

4. Плодове с мрачен цвят: Дренки, боровинки, череши, грозде, както и фрешовете от тях, оказват неподходящо въздействие върху усмивката ви. Тези плодове съдържат танини, които предизвикват смяна в цвета на зъбите.

5. Домати: Сред зеленчуците доматът е зложелател номер 1 на красивата усмивка. Киселинността, която основава в устата прави зъбите податливи на оцветяване.

 Домати оцветяват зъбите

6. Цитрусови плодове: Лимони, портокали, лайм могат да бъдат доста жестоки към красивата усмивка и да доведат до ерозия на зъбния гланц.

7. Червено цвекло: Полезният зарзават елементарно може да оцвети зъбите ви и това не е по никакъв начин чудно, имайки поради обстоятелството, че след обработката му ръцете постоянно се нуждаят от в допълнение разчистване с щедро количество сапун и вода.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР