Всеки от нас има своите неповторими навици. Понякога да ги

...
Всеки от нас има своите неповторими навици. Понякога да ги
Коментари Харесай

7 прости съвета как да създадете навик

Всеки от нас има своите неповторими привички. Понякога да ги придобием не ни съставлява никаква компликация (особено в случай че са вредни). Но в множеството случаи образуването на привички е трудоемък развой. Според разнообразни данни са нужни 21-65 дни, с цел да изградите табиет. Това, несъмнено, е дълъг интервал. От друга страна пък си заслужава. Как да изградите табиет и да не се откажете за следващ път?

1. Визуализирайте резултата

На мозъка му е доста мъчно да разбере за какво ви е нужно всеки ден да вършиме едно и също. Правите извършения ден след ден, спите по режим или заучавате по 50 непознати думи? Тогава просто си представете резултата: ставате красива и стройна. Работоспособността ви се усилва и получавате покачване. Или си представете по какъв начин се разхождате из улиците на тази страна, чийто език изучавате.

2. Съставете проект за деяние

Ако образувате задача в главата си и  не я запишете, тя по този начин и ще си остане неосъществена. Затова би трябвало освен да формулирате ясно своите мисли, само че да ги фиксирате на хартия. Например не „ по-малко да хапвам “, а „ да не хапвам брашно и сладко “. Не „ да спортувам “, а „ да върша извършения за преса на четни дати и за крайници на нечетни “. Важно е задачата да бъде постижима.

3. Отбелязвайте резултатите

Всеки ден отбелязвайте достиженията си. Водете си специфичен календар, който образно демонстрира напредъка. Правили сте утринни извършения? Отбележете го. Прочели сте заплануваните абзаци? Поставете отметка. Този календар ще ви припомня за миналия път към новия табиет и ще ви помогне да не спирате да постигате.

4. Разкажете за концепцията си

Може да публикувате в обществените мрежи, да споделите с родственици, сътрудници и другари. Важното е някой да знае за вашето решение да придобиете табиет. Така ще получите спомагателен тласък за деяние. Все отново никой не обича да бъде възприеман като бърборко. Затова би трябвало освен да разкажете за новото си занятие, само че и за придвижването към задачата.

5. Минимизирайте риска от сривове

Създайте удобни условия за създаване на навика. Ако към този момент ядете вегетарианска храна, помолете своите познати, които вършат ваучър, да създадат няколко ястия особено за вас. Или си носете храна със себе си. Във всеки случай би трябвало да се готови за изключителните условия.

6. Търсете съидейници

Намерете съдружници. Ако примерно тръгнете на фитнес, помолете другар или сътрудник да пристигна с вас. Потърсете тематични групи във фейсбук. Ако сте в среда, обвързвана с вашия табиет, надалеч по-лесно ще се получат нещата.

7. Наградете себе си

Поощрението укрепва мотивацията. Например след една сполучлива седмица направете нещо, което ви е прелестно. Купете си нова рокля, отидете на кино или си вземете хубава козметика. Изграждането на привички изисква мощ на волята. Само не мамете: няма по какъв начин да излъжете самите себе си.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР