Всеки нов ден носи нови трудности, възходи и падения. Без

...
Всеки нов ден носи нови трудности, възходи и падения. Без
Коментари Харесай

Сутрешни молитви за всеки ден

Всеки нов ден носи нови компликации, възходи и падения. Без Божията протекция, по-лесно биваме застигнати от отчаяние, отчаяние и проблеми. Сутрешните молебствия са най-важни, тъй като с помощта на тях можете да привлечете поддръжката на Всевишния.

Отче наш

Тази молитва е не просто универсална, а наложителна. Чете се освен преди хранене, в сложни моменти от живота, само че и заран. Едва когато отворите очи и се разсъните от сън, отделете една минута, с цел да прочетете Отче наш, с цел да отдадете почитание на небесата, че сте се събудили и имате още един ден живот. Текстът на молитвата е прочут на всички и всеки:

Отче наш, Който си на небесата! Да се свети Твоето име, да пристигна Твоето Царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; насъщния ни самун дай ни през днешния ден, и елементарни нам задълженията ни, както и ние прощаваме на нашите длъжници, и не въведи нас в прелъщение, само че избави ни от лукавия; тъй като Твое е царството, и силата, и славата вовеки. Амин.

Молитва към Пресветата Троица 

Станал от сън, благодаря Ти, Света Троице,
че заради огромната Твоя доброта и дълготърпение
не се прогневи на мене,
ленивия и неверния,
нито ме погуби с беззаконията ми,
но както нормално се появи човеколюбива
и, като лежах без вяра ме дигна,
за да стана рано и популяризира Твоето господство.
И в този момент просвети духовните ми очи,
отвори устата ми, с цел да се наставлявам
с Твоите слова,
да разбирам Твоите заповеди
и да правя Твоята воля,
и да Ти пея с сърдечна хвала,
и да възпявам Твоето всесвято име:
на Отца, и Сина, и Светаго Духа,
сега и постоянно, и во веки веков, Амин!

Митарската молитва

„ Боже, бъди милосърден към мен, грешника “. – това е най-простата от всички защитни молебствия. Добре е да я четете освен заран, само че и преди всяко начинание, преди излизане от у дома и преди сложна задача.

Не подценявайте тези думи и не мислете, че молитвата е по-добра, в случай че е по-трудна и по-дълга. Това безусловно не е правилно, тъй като най-важното е вашата духовна настройка и вашата религия, а не способността ви да помните текст.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР