Всеки, който готви, знае, че по-трудно от това да приготвиш

...
Всеки, който готви, знае, че по-трудно от това да приготвиш
Коментари Харесай

Идеи за новогодишно меню за малко пари

Всеки, който готви, знае, че по-трудно от това да приготвиш ядене, е да го измислиш. Заради това сме избрали да ви предложим няколко предписания за Нова година. Интересното обаче е, че няма да се наложи да вършиме разточителни пазари и да въртите комплицирани меса. Вижте тези съвършени хрумвания за новогодишно меню за малко пари - вкусно и мъдро!

Новогодишните салати нормално са типично зимни, да вземем за пример – туршия, кисело зеле, мариновани краставички. Можете да си извършите също домашна млечна салата или съветска салата, бобената салата също е подобаваща.

Тъй като главното новогодишно ядене, което ви предлагаме, се прави повечко време, може би салатата би трябвало да се подготвя по-бързо или най-малко да я извършите по-рано.

Пуешкото и свинското са нещо като обичайни за празниците към Коледа, по тази причина сме избрали едно много по-различно главно ядене. За да си извършите тази икономична рецепта за Нова година, ще ви бъде нужна кайма, а ето и останалите артикули:

Кюфтета с бял сос

 Кюфтета с бял сос за Нова Година

Необходими артикули: ½ кг кайма, лук, филия самун, черен пипер, сол, яйце, 1 глава цветно зеле

Необходими артикули за сос: краве масло, 1 ч.ч. прясно мляко, 3 яйца, 2 с.л брашно, 3 резена лимон, индийско орехче

Начин на подготвяне: Омесвате каймата със ситно нарязан лук, хляба, който е наквасен авансово във вода, яйцето и подправките. Правите кюфтета от сместа и пържите в сгорещена лой. Сервирате ги в обособени порции, като гарнитурата е сварено в подсолена вода зеле, което е залято от бял сос.

Него приготвяте, като запържвате брашното в няколко лъжици масло и преди да се зачерви, изсипвате млякото. Оставяте го да поври 10 минути, след което добавяте лимона и махате от огъня. Постепенно добавяте и трите яйца едно по едно и бъркайте непрестанно в една посока. Сосът подправяте с индийско орехче, малко сол и черен пипер. По предпочитание поръсете с магданоз. Сосът ще стане извънредно вкусен, в случай че добавите в него малко натрошено синьо сирене.

Гарнитура от картофи

Към това главно може да добавите и още една гарнитура от картофи с кашкавал. Всъщност тази рецепта е подобаваща и за предястие и за гарнитура.

Сварявате няколко картофа, след което ги обелвате и режете на шайби. Слагате ги в тиган да се запържат в масло и откакто трансформират цвета си, слагате черен пипер и сол, както и настърган кашкавал.

Оставяте картофите на слаб огън с похлупак. Наблюдавате по кое време сместа ще се зачерви и по-късно обръщате от другата страна. Когато се зачервят и от другата страна, сваляте от котлона и сервирате в огромна паница, режете на части като торта.

Палачинки с ром

 Палачинки за Нова Година

Това е безусловно шлагер концепция за новогодишен десерт за малко пари.

За задачата забърквате примес от 250 г брашно, 3 яйца, 50 г захар, 25 г масло, 50 г захар, 3 с.л. ром, 40 мл прясно мляко.

След като разбиете всички артикули, оставете сместа за час, след което изпържете палачинки. От тази примес стават към 8 броя.

За плънката намачкайте 6 – 7 банана и ги запържете с масло, прибавя се сок от лимон и портокалова кора. Намазвате палачинките със сместа и прегъвате на руло или на четири.

Въздушни белтъци в крем

 Новогодишен десерт

Другият десерт за Нова година, който ви предлагаме, се подготвя от 6 яйца – разбивате жълтъците и белтъците настрана, белтъците се бият, до момента в който станат на гъст сняг. Сварявате 750 мл прясно мляко дружно със захар на усет. Докато млякото ври, слагате с лъжица топки от разрушените белтъци и обръщате, с цел да се сварят от двете страни.

Ако ги държите прекомерно дълго в млякото обаче, ще спаднат. Топките редите в паница, а млякото прецеждате и добавяте към него 1 с.л. брашно и 3 с.л. какао. Добавят се жълтъците и сместа се връща на котлона, като се бие с тел непрекъснато. Кремът би трябвало да се сгъсти на слаб огън. Налейте от него в дълбоката паница при топките – те би трябвало да останат бели, тъй че внимавайте да не ги залеете.

Тъй като не можем да съберем доста предписания в една публикация, особено за вас подготвихме няколко сбирки с подбрани предписания за Нова Година, от които можете да избирате сами:

- предястия и мезета за Нова Година

- съществени ястия за Нова Година

- меса и пържоли за Нова Година

- примерни предписания за Нова Година

- десерти за Нова Година

- празнични питки и погачи стъпка по стъпка

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР