Всеки иска да пазарува така, че разходките до магазина да

...
Всеки иска да пазарува така, че разходките до магазина да
Коментари Харесай

Как да пазаруваме икономично?

Всеки желае да пазари по този начин, че разходките до магазина да не се отразяват фрапантно върху фамилния бюджет. Но това рядко се удава на някого и постоянно се случва по този начин, че няма нищо в хладилника, а парите са на изчерпване.

С няколко трика елементарно можете да се научите да пазарувате икономично. най-важното предписание, което би трябвало да спазвате, когато отивате на пазар, е да сте се нахранили добре.

 Хранителни артикули

В противоположен случай всичко по рафтовете на магазина ви се коства примамливо и пазарувате какво ли не, единствено и единствено с цел да се почувствате спокойни, че ще хапнете добре, като се приберете.

В такива случаи човек купува и много сладки произведения, от които другояче би се въздържал, по тази причина пък зеленчуците и плодовете въобще не го притеглят в този миг.

Преди да отидете до магазина, наложително е да си извършите лист на нещата, които би трябвало да купите. Придържайте се към листата и в случай че си позволите нещо отвън него, то би трябвало да е напълно дребно, едвам се поглезите, само че да не нарушите бюджета си.

За да сте сигурни, че няма да купите неща, които след това ще се чудите защо са ви, вземете почти толкоз пари, колкото ще ви трябват, с цел да купите нещата от авансово направения лист. Така, даже да се изкушите, няма по какъв начин да можете да осъществите покупката на нещо ненужно за момента.

 Пазаруване

Когато влезете в магазина, не грабвайте първото от листата, което ви се изпречи пред погледа. Разгледайте добре рафтовете, тъй като постоянно магазините вършат промоции на избрани марки артикули, до момента в който други остават със същата цена, която от време на време е в пъти по-голяма от промоционалната.

Разгледайте и продуктите, които са с внезапно понижена цена - нормално това са артикули, които след няколко дни ще бъдат отвън период на валидност. Но те нормално се продават на доста ниски цени, а в това време остава още време, до момента в който изтече срокът им на валидност.

Ако сега бюджетът ви е сгънат, не се тормозете, че ще си купите артикули от марки, които не са от най-престижните. Много търговски вериги имат лични марки артикули, които са на много допустими цени, по тази причина в миг на бюджетна рецесия можете да се ориентирате към тях.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР