Всеки градинар се стреми към отглеждането на богата реколта на

...
Всеки градинар се стреми към отглеждането на богата реколта на
Коментари Харесай

Дребни хитрини за здрава и богата реколта

Всеки градинар се стреми към развъждането на богата годишна продукция на растенията, които е засадил в своята градина. Знаем, че няма нищо по-полезно и вкусно от пресни зеленчуци, откъснати от личната ни градина.
Ако и вие имате място в двора и желаете да се радвате на домашно отгледани зеленчуци, ще ви дадем няколко съвета за здрава и богата годишна продукция. Така напъните ви ще бъдат възнаградени с щедро плододаване!
Трикове за богата РЕКОЛТА
Преди да засадите репичките, оставете семенцата им в солен разтвор, подготвен с трапезна сол. Нека престоят най-малко шест часа и едвам по-късно ги засадете. Така ще ги отбраните от вредители. Освен това е значимо да ги засадите, още щом видите, че снегът се е стопил и тревата се демонстрира над него.
Ако се чудите по какъв начин да оползотворите мястото до краставиците, засейте до тях царевица. С този трик освен ще се радвате на разнообразни зеленчуци, а и  с помощта на царевицата, добивът на краставици ще се усили, а реколтата ще бъде по-богата.
Една от най-полезните и ароматни подправки и съставки в гозбите е чесънът. За да имате добра годишна продукция, разделете го на скилидки и ги засейте с корена надолу. Така ще си гарантирате покълването и хубавичко годишна продукция.
Лукът пораства най-добре в компанията на моркови. Тези две растения имат способността да се пазят взаимно от вредители и заболявания, което ще ви спести много старания, а най-после ще имате и отлично плододаване.
 Как да разберем дали в плодовете и зеленчуците има химикали Как да разберем дали в плодовете и зеленчуците има химикали
Напълно е допустимо да ревизирате зеленчуците и плодовете за наличие на химикали „ на око “ и без сигурни лабораторни тестов...
Наръсете пепел върху насажденията с картофи рано заран, с цел да ги предпазите от техния максимален зложелател – колорадския бръмбар. Друга специфичност по отношение на картофите, която би трябвало да знаете, е да не ги поливате преди разцвет, а постоянно по-късно.
Една вкусна салата Капрезе се нуждае от сочни домати и благоуханен босилек, що се отнася до растенията. Ето за какво е целесъобразно да ги засадите на едно място. По този метод доматите ще имат характерен усет и мирис, който ви приканва да си хапнете, преди да сте ги нарязали в чинията.

Това не може да се каже за дръвчетата ябълка и череша. Отдалечете тези дами една от друга, с цел да се радвате на плодовете и на двете след време.
Що се отнася до поливането на растенията, осигурете си добра поливна система, в случай че в градината си имате засадени краставици, зеле, маруля, алена ряпа и тиквички, тъй като точно те се нуждаят от най-вече вода.
 Какво може да засадите в градината през юни? Какво може да засадите в градината през юни?
През първия месец от лятото към момента не е късно да засадите избрани култури в градината си. Земята не се е затоплила задоволително, само че с...
Гарантирайте си добра годишна продукция от зеле, засаждайки покрай него домати или невен. Така ще го предпазите от зелевата пеперуда, която е негов зложелател. Може да предпазите зелето от гъсеници, като поръсите ниско в корените му и долните листа смлени иглички от смърч и бор.
Птиците пък няма да припарят до граха, в случай че преди да го засеете, го накиснете в чеснов разтвор.

Полейте растенията с разтвор от ½ кофа накълцани листа от коприва, смесени с вода в съответствие 1:10. След 7 дни ще бъде подготвен за поливане на насажденията.
Напръскайте растенията, нападнати от листни въшки, бръмбари и гъсеници, с разтвор от запарка от корен и стъбълце на глухарче и вода в съответствие 1:10. След като престои два дни, може да я употребявате и да отървете насажденията си от досадните вредители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР