Всеки градинар иска да отгледа здрави краставици и да се

...
Всеки градинар иска да отгледа здрави краставици и да се
Коментари Харесай

Опитен фермер разкрива 10 тайни за богата реколта от краставици

Всеки градинар желае да отгледа здрави краставици и да се радва на богата годишна продукция. Има някои правила, които би трябвало да се съблюдават при развъждането на краставици.

1.Укрепване на кореновата система

Колкото по-добре е развита кореновата система на краставиците, толкоз по-вероятно е да получите добра годишна продукция. Можете да помогнете на растението да образува спомагателни корени, притискайки стъблото към земята и поръсвайки го с влажна почва.

2.Правилно поливане

Краставиците обичат водата. В горещите дни краставиците се нуждаят от доста постоянно поливане – нормално всекидневно (или през ден) с топла вода. Когато температурата на въздуха спадне, краткотрайно ограничете поливането. Най-добре поливайте краставиците вечер.

3.Прищипване

Прищипвайте спомагателните издънки, които лишават сила от растението. Прищипването на краставиците усилва добива 2-3 пъти.

Премахвайте издънките с изострен нож или ножица, стараейки се да не повредите стъблото, листата, цветовете и завръзите.

4.Мулчирайте вярно

Мулчирането разрешава на почвените микроорганизми и земните червеи да се развъждат, задържа влагата и прави почвата по-въздушна. В резултат на това корените дишат добре, което се отразява удобно на развиването на растението. Не се предлага краставиците да се мулчират с прясно окосена трева.

Внимавайте мулчът да не влиза в контакт със стъблата, изключително в ранните стадии на растежа – това може да ги повреди.

5.Обирайте реколтата в точния момент

Не изчаквайте, до момента в който краставиците получат оптимално тегло. Колкото по-често обирате краставиците, толкоз по-висок ще бъде добивът.

6.Помогнете за опрашването

Ако има малко инсекти, опрашването на краставиците може да бъде проблем. За да се усили броят на завръзите, може да извършите изкуствено опрашване.

7.Увеличете % въглероден диоксид

Проблемът с неналичието на въглероден диоксид може да възникне в оранжериите, защото растенията интензивно го употребяват денем. За да увеличите концентрацията на това потребно вещество използвайте “сух лед ”, като разнесете части из оранжерията; осветявате с газова горелка; поставете 1-2 съда с лопен в оранжерията, които ще отделят въглероден двуокис по време на ферментацията; мулчирайте почвата с оборска тор до 3-5 см.

8.Правилно разхлабвайте почвата
 През август наложително правете това, с цел да предпазите растенията от сигурна гибел През август наложително правете това, с цел да предпазите растенията от сигурна гибел
Когато времето на открито е слънчево и доста топло, обичаме да прекарваме дните си на открито в градината. Най-накрая можем в действителност да се наслад...

Ако почвата е плътна и се образува кора, до растението не доближава въздух в почвата. То стартира да изостава в растежа и завръзите опадат. Това не трябва да се позволява.

9.Подходящо поддържане

Краставиците сами ще покажат дали се нуждаят от в допълнение въвеждане на микроелементи или не. Може да употребявате пепел и естествени торове. На всеки 2 седмици можете да подхранвате краставиците с разредено мляко, което ще форсира растежа им. Млякото се разрежда с вода в съответствие 1: 2.

10.Правилно изберете културата в съседство

Краставиците се усещат най-добре в съседство с боб и грах, алабаш, зеле и карфиол, целина и маруля, с царевица, в случай че пораства от северната страна.

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР