Всеки футболист със сътресение на мозъка или дори със съмнение

...
Всеки футболист със сътресение на мозъка или дори със съмнение
Коментари Харесай

Одобриха нова извънредна смяна във футбола

Всеки футболист със разтърсване на мозъка или даже със подозрение за такова към този момент ще може да бъде заменян незабавно, даже тимът му да няма повече право на смени. Това реши Бордът на интернационалната футболна асоация (IFAB) на свое съвещание през днешния ден. Нововъдението влиза в действие още от идващия месец, като към този момент ще е с тестови темперамент. Футболните федерации, които желаят да се възползват от това, би трябвало да заявят предпочитание пред FIFA и IFAB.

Наскоро нападателят на Уулвърхамптън Раул Хименес получи тежка контузия на главата след конфликт с Давид Луис по време на мача с Арсенал от Премиър лийг. Тогава той продължи да играе, само че по-късно въпреки всичко беше изваден от игра. После се оказа, че черепът му е бил строшен.

Засега на Острова обмислят да тестват въпросното нещо в шампионата за Купата на футболна асоциация. Медицински проучвания демонстрират, че редица случаи на деменция измежду някогашни играчи са вследствие на такива удари в главата по време на професионалните им кариери.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР