Всеки един градинар е отворен за какви ли не съвети,

...
Всеки един градинар е отворен за какви ли не съвети,
Коментари Харесай

Съвет от опитен градинар: Напръскайте градината със СОДА през есента и вижте какво ще се случи

Всеки един градинар е отворен за какви ли не препоръки, които биха му помогнали да се грижи за градината си по допустимо най-хубавия метод. Днес имаме удоволствието да споделим с вас един трик, който ще ви изуми.

Става въпрос за познатата на всички сода за самун. В никакъв случай не можем да я назовем „ нездравословно вещество ”, защото въпреки всичко тя се употребява за хранителни цели. Каква обаче е ролята и в градината, следва да узнаете.
Защо градинар поучава да напръскаме градината със сода през есента?
Ако сте от хората, които се грижат за градината си като за член от фамилията, то този трик в действителност ще ви бъде от изгода.

Сигурно към този момент знаете, че киселинната почва не е по никакъв начин удобна за развъждането на растения. Тя не разрешава на културите, които сте избрали да засадите, да виреят пълноценно.

През лятото сме привикнали да употребяваме тази бяла съставна част за какви ли не цели. Не един път сме правили соден разтвор, с помощта на който краставичките стават доста по-хрупкави.
 Използвайте маята в градината и вижте по какъв начин разцъфва! Използвайте маята в градината и вижте по какъв начин разцъфва!
Можете да употребявате маята в градината по най-различни способи и да има разнородни резултати както са почвата, по този начин и за плодовете, които...

През есента обаче, когато в градината няма никакви зеленчуци, е добре да поръсите доста тъничък пласт сода. Тя ще спомогне за регулирането на нейната киселинност и на пролет, когато решите още веднъж да се впуснете в приключението „ градинарство ”, нещата ще се случват надалеч по-лесно.

Ползите от тази съставна част са в действителност солидни. Содата няма да навреди на почвата, а в противен случай – тя ще спомогне за регулирането на нейната киселинност, както споменахме и нагоре.

Когато след няколко месеца започнете да садите още веднъж зеленчуци, било то домати, пипер, патладжани или други, поръсвайте по щипка сода във всяка една дупка, преди да заровите корена на разсада. Това ще ви подсигурява спомагателни триумфи и още по-добра годишна продукция.

Доверявайте се на опитните градинари, тъй като от тях има какво доста да научите!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР