Всеки е наясно, че диабетът е състояние, което е необратимо

...
Всеки е наясно, че диабетът е състояние, което е необратимо
Коментари Харесай

8 билки за естествено понижаване на кръвната захар

Всеки е наясно, че диабетът е положение, което е необратимо и въздейства на равнищата на кръвната захар и инсулин в организма. Лечението включва промени в метода на живот и приемът на медикаменти. Но някои допълващи средства като билки и добавки могат също да окажат удобен резултат.

Те няма да излекуват диабета и не съставляват независимо лекуване, само че могат да въздействат върху бързото намаление на кръвната захар. Комбинирани с стандартно лекуване, те обезпечават облекчение от признаците и понижават риска от затруднения. Особено ефикасни са при положение на преддиабет.

Преддиабет и диабет

Здравословното положение, при което равнището на кръвната захар е по-високо от естественото, само че не е задоволително високо, с цел да бъде категоризирано като диабет, медицински се отбелязва като преддиабет. „ Нарушен глюкозен толеранс “ е различен термин, който разказва същото положение. Преддиабетът се смята за рисково положение, с високи шансове за развиване на диабет. Въпреки че нормално е безсимптомно положение, постоянно има съществуване на преддиабет преди началото на диабета. Сред признаците, които могат да се появят са мощна жадност, замъглено зрение или мощна отмалялост. Преддибетичното положение може да бъде диагностицирано посредством осъществяване на един от три разнообразни кръвни теста, плазмен тест за глюкоза на гладно, орален глюкозо-толерансен тест или тест за хемоглобин А1с.

Преддиабетът е положение, което визира забележителен брой хора по целия свят. Според последни изследвания повече от 470 милиона души ще бъдат наранени от повишението на кръвната захар до 2030 година В множеството от случаите, в случай че страдащи от преддиабет не вземат ограничения, развиват диабет вид 2 и диабет вид 1 с течение на времето. Възможно е обаче да излекувате преддиабета или най-малко да забавите развиването на диабета. Хората с преддиабет постоянно имат дефицит на витамини и хранителни субстанции, които са нужни, с цел да подкрепят вярното действие на тялото.

Билките, които спомагат понижаването на кръвната захар

 Понижаване на кръвната захар

Често пациентите се затрудняват да създадат нужните промени в метода си на живот, с цел да управляват равнищата на кръвната захар, а множеството медикаменти имат и неподходящи странични резултати. Затова постоянно при леки положения се предлага потреблението на естествени средства, каквито са билките и, в случай че се наложи, в композиция с по-слаби медикаменти и подобаваща диета. Някои от значимите билки в този ред на мисли включват:

Алое вера за намаление на кръвната захар

Aloe Vera leaves on wooden background

Много хора са наясно с изгодите на алоето при грижа за кожата, само че то има и други потребни свойства, като управление и намаление на кръвната захар. Благодарение на антиоксидантните си свойства алое вера може да помогне за отбрана и възобновяване на бета клетките в панкреаса, които създават инсулин. Що се отнася до останалите преимущества на алое вера, можете да си ги припомните тук.

Канела за намаление на кръвната захар

Канелата е известна съставна част в сладкиши, печива и други ястия, която може да добави наслада без спомагателна захар. Освен това може да усъвършенства равнищата на глюкоза, инсулин, липиди или мазнини в кръвта и кръвното налягане. Ако хора с преддиабет взимат 250 мг дестилат от канела преди закуска и вечеря в продължение на три месеца, ще спомогнат за понижаването на кръвна захар с близо 10%. Това се дължи на обстоятелството, че канелата разрешава достигането на захар до всички кафези, понижавайки нейните стойности.

Женшен за намаление на кръвната захар

Женшенът може да усъвършенства реакцията на клетките и да увеличи секрецията на инсулин в тялото. Консумацията му понижава кръвната захар след хранене с към 20% при здрави човеци. Приемът по 1 грам до два часа преди всяко главно хранене управлява равнищата дейно. И въпреки всичко е належащо да се употребява умерено, тъй като женшенът може да понижи успеваемостта на варфарин, тип разредител на кръвта. Комбинацията му с това лекарство не е целесъобразна.

Млечен трън (бял трън) за намаление на кръвната захар

 Бял бодил за ниска кръвна захар

Хората употребяват млечен трън от антични времена за доста разнообразни болести. Силимаринът, екстрактът от млечния бодил, е съединяване с антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които могат да окажат въздействие върху понижаването на кръвната захар. Няма никакви странични резултати и доста хора одобряват млечния бодил като добавка, с цел да управляват положението си при преддиабет и диабет.

Джинджифил за намаление на кръвната захар

Джинджифилът е друга билка, която хората употребяват в разнообразни аспекти на обичайната медицина. Резултатите от използването му демонстрират, че джинджифилът е потребен за намаление на кръвната захар, само че не намалява равнищата на инсулин в кръвта. Поради това билката може сполучливо да понижи инсулиновата устойчивост в организма при диабет вид 2. Приемът под формата на чай е изцяло задоволителен, с цел да даде резултат. Още за преимуществата на джинджифила прочетете тук.

Босилек за намаление на кръвната захар

 Билки за естествено намаление на кръвната захар

Наред с другите си потребни свойства, босилекът може да има позитивен резултат и върху кръвната захар на гладно, както и след хранене. Най-ефективен е сокът от листата. Растението играе роля и в ръководството на имунологични нарушавания като алергии и астма. Има и антиспазматични свойства, облекчава болките в корема и оказва помощ за намаление на кръвната захар. Още за него можете да продължите да четете тук.

Чесън

Алицинът, съдържащ сяра, е съединението, отговорно за острата миризма на чесъна и е потвърдено, че има забележителна хипогликемична интензивност. Смята се, че този резултат се дължи на нараснал чернодробен метаболизъм, нараснало освобождение на инсулин от бета-клетките на панкреаса. Освен всичко това алицинът също демонстрира антимикробни, противоракови и кардиозащитни свойства. Изводът – хапвайте повече чесън под всякаква форма, с цел да контролирате кръвната си захар.

Глухарче

 8 билки за естествено намаление на кръвната захар

Някои го мислят за бурен, само че глухарчето има няколко лекарствени приложения. Известно е със свойствата си за попречване на диабет и намаление на кръвната захар от епохи. Можем да използваме листата му в салати. Коренът му пък подтиква панкреаса да създава повече инсулин, с помощта на хранителното вещество, наречено инулин. Ежедневното потребление на екстрактът от глухарче може да помогне за контролиране на кръвната захар и поддържане на холестерола под надзор.

Както се убедихме, описът от билки, с които да направляваме кръвната си захар, е безконечен. Съветваме ви да комбинирате няколко от тях. Трябва да имаме поради, че можем да получим разнообразни резултати от тези, които са разказани в тази публикация. Фактори са и продължителността на лекуването, качеството на добавката и нашето самостоятелно положение.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР