Всеки е чувал, че солта е вредна за човешкото здраве

...
Всеки е чувал, че солта е вредна за човешкото здраве
Коментари Харесай

Колко точно сол си искат домашните суджуци, луканки и кюфтета

Всеки е чувал, че солта е нездравословна за човешкото здраве и потреблението ѝ би трябвало да е допустимо най-ограничена. В множеството диетични режими или в лечебните заведения, които оферират и храна, сол даже не се използва при приготвянето на другите ястия.

Същевременно, в случай че не използваме безусловно никаква сол, доста от обичаните ни манджи биха се трансформирали в безвкусни за нас. Това важи изключително при приготвянето на кулинарни произведения от кайма, каквито са кюфтетата, кебапчетата, суджуците, надениците и други

Независимо какво ще приготвяте от кайма или от кълцано месо, внимавайте доста, в случай че слагате и подправки от рода на вегетатата или пикантината, тъй като те самите съдържат сол. А и имайте поради, че никой себеуважаващ се домакински занаятчия на тънките мезета не би добавил нещо сходно към своите творби от месо.

Ето за какво е добре да научите някои съществени правила за осоляването на каймата и за приготвянето на разнообразни месни деликатеси с използването на сол. Разгледайте галерията горе и вижте какъв брой тъкмо сол би трябвало да добавите към суджуците и луканката.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР