Всеки е чувал, че съществуват различни успокояващи напитки от най-дълбока

...
Всеки е чувал, че съществуват различни успокояващи напитки от най-дълбока
Коментари Харесай

Топ 5 на най-успокояващите напитки

Всеки е чувал, че съществуват разнообразни успокояващи питиета от най-дълбока античност, които не престават да бъдат известни и през днешния ден.

Използват се редица артикули за правенето им, като всеки един от тях има неповторими качества, които оказват помощ за здравия сън и за реализиране на положение на цялостен покой. Наистина е мъчно да се дефинира кои са топ 5 от най-успокояващите питиета, само че ето 5 от тях, които са потвърдили своите качества във времето:

1. Билковите чайове, които могат да се подготвят от разнообразни билки или комбиниране от тях. Сред най-успокояващите чайове се подреждат чайовете от лайка или мащерка, само че те могат да бъдат смесени и с мента.

 Плодови Фрешове

Тези билки имат лек сънотворен резултат и са изключително подобаващи за приемане преди лягане. Можете да добавите към тях и малко мед и с изключение на успокоителен резултат, ще сте сигурни, че се грижите и за общото си здравословно положение, защото медът е измежду най-силните естествени антибиотици.

2. Зеленият чай работи освен доста добре върху концентрацията на човек, само че и върху възприятието му за успокоение. Макар да внимавате да не предозирате със зеления чай, той се употребява от древността от китайците за усмиряване на всички сетива.

3. Плодовите питиета, които са приготвени от прясно изцедени плодове, имат също потвърден успокоителен резултат, като измежду тях изпъква сокът от ананас, който несъмнено успокоява нервите и се грижи за положителният ни сън.

Имайте поради, че в тази ситуация става въпрос само за фрешовете, защото продаваните в магазините натурални сокове постоянно са с неразбираемо наличие и съдържат прекомерно доста консерванти и оцветители.

 Прясно Мляко

4. Топлото мляко с мед има потвърден успокоителен резултат и е добре да бъде одобрявано тъкмо преди лягане.

5. Според доста експерти зеленчуковите сокове, също имат извънредно успокоителен резултат, само че би трябвало да се внимава от какво тъкмо да бъдат приготвени и дали в действителност са прясно изцедени. За тях още веднъж важи дали са фрешове или закупени от магазините.

Не по-малко значимо е кои зеленчуци ще изберете. Колкото и необичайно да Ви звучи, кромид лукът също може да се бори против безсънието и е употребен за тези цели още по времето на Древен Египет, защото съдържа кверцетин.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР