Всеки ден руските държавни телевизионни канали, заедно с множество онлайн

...
Всеки ден руските държавни телевизионни канали, заедно с множество онлайн
Коментари Харесай

Говорит Москва: Безкрайният списък с врагове на Кремъл

Всеки ден съветските държавни телевизионни канали , дружно с голям брой онлайн източници, рисуват картината на света отвън Русия . Свят, изпълнен с русофобски хрумвания, очернен с антируски пристрастия и където злите сили се пробват да обкръжат Русия , като гигантска гладна змия ( " Книгата за джунглата " - препратките наподобява са съвременни в наши дни), написа EUvsDiSiNFO.

През миналата седмица контурите на този " русофобски " свят се концентрираха внезапно , когато прокремълските медии разпространиха " черен лист " от страни, за които се твърди, че са вражески настроени към Русия .

Или по думите на водещ на политическо токшоу по следения от страната ефирен канал " Россия 1 ": " глутница чакали, които се пробват да ухапят великата ни страна ".

Споменатият лист, иницииран с президентски декрет , има за цел да служи като основа за възбрана на избрани страни да наемат съветски жители в посолствата си и съгласно съветския министър на външните работи той ще бъде формиран скоро.

Междувременно планът на листата обикаля прокремълските медии , които извършват чинно ролята си на Трибуна, като недвусмислено споделят на публиката си кой е другар и кой е зложелател, кого да обичаш и кого да мразиш .

Любопитното е, че описът с " чакали " наподобява малко по-различен всеки ден , като че ли е безконечен. За прокремълските медии изборът на " врагове на Русия " е изобилен и може да бъде редактиран съгласно потребностите от дезинформация.
 Русия даде обещание отговарящ отговор на
Русия даде обещание отговарящ отговор на " шизофренията на Чехия и България "

Конфронтационният потенциал е обезпокоителен, за подхваналите случки има последици

Примерите от тази седмица за прокремълски изказвания с дезинформация, събрани в базата данни, отразяват листата на Кремъл (или някаква негова версия), фокусирайки се върху:

Съединени американски щати

Както доста пъти в предишното, Съединени американски щати се показва като злобен началник на Европа и по-специално на Украйна. Тази седмица чухме, че Вашингтон подтиква Украйна да разположи войски в Донбас, до момента в който самите Съединени американски щати са на ръба на расова война.

Такива известия са съвместими с дезинформационните разкази за митинги против расовото правораздаване в Съединени американски щати и неоснователни изказвания, че Украйна, дружно с нейния президент, се управлява от Съединени американски щати, което също е правено и в предишното.

Прокремълските медии имат за цел да убедят публиката си, че опасността, която съставляват Съединени американски щати, е освен геополитическа, само че и биологична: тази седмица остарялата дезинформационна група за хипотетичните американски " секрети лаборатории ", произвеждащи биологични оръжия, още веднъж се появи, което загатва и за Грузия - различен противник на Русия, съгласно прокремълската дезинформация.

Полша

Полша заема особено място в сърцата на прокремълските учени глави . Количеството жлъчност и ненавист, ориентирани към Полша, се конкурират единствено с тези, ориентирани към Украйна.

Тази седмица прокремълските медии твърдяха, че полските политически партии се конкурират в нападателната си позиция във връзка с Русия и Беларус; че поляците се пробват да смъкват политическия дневен ред в Беларус от незапомнени времена; и че Полша едностранно е замразила положителните връзки с Русия през 2014 година

На всичкото от горната страна прокремълската дезинформация се връща към историческия ревизионизъм , потвърждавайки, че полските управляващи заличават паметта за славното " избавление " (и по-късно окупация) от Червената войска.

Чехия

Чехия " завоюва " мястото си в черния лист на Кремъл , като се осмели да проверява и замеси съветското военно разузнаване в детонацията на склад за муниции през 2014 година

Истината не е другар на прокремълските медии и тези, които я търсят, са врагове. Следователно Чехия е упрекната още веднъж в русофобска агитация и в измислянето на цялата " история " за детонация, с цел да навреди на Росатом, имунизацията Sputnik V и за прикриване на хипотетичния прелом в Беларус.

Атаките против Чехия припомнят на прокремълската тактичност на дезинформация, ориентирана към Обединеното кралство , различен " противник " на Русия , съгласно прокремълските медии след отравяне в Солсбъри.

Балтийските страни

Литва, Латвия и Естония са повтарящ се обект на гнева на Кремъл и затова на прокремълската дезинформация. Цялата цел на балтийските страни, в това число техните представители в Европейския парламент, е да основат антируска стратегия, по този начин настояват прокремълските медии.

По-специално тази седмица Литва бе упрекната в пренебрежение към историята на Русия . Министърът на външните работи на страната беше показан като инструмент на Европейски Съюз за търсене на нови способи за уединяване на Русия в " постсъветското пространство ".

Украйна

След неотдавнашното военно струпване по украинските граници, прокремълските субекти на дезинформация не престават да ускоряват офанзивите си към Украйна . През тази седмица продължиха прокремълските разкази за дезинформация за нацисткото украинско държавно управление, решено да нападна Донбас и да провежда смъртоносни провокации за офанзива против Крим.

Междувременно прокремълските субекти, работещи на европейски езици, оферират подправени уверения, че Украйна и Русия в никакъв случай не са били в положение на война и че всичко, което Русия желае, е спокойно решение в Донбас.

Прокремълските субекти и сметките в Twitter използваха 7-ата годишнина от смъртоносния пожар в Одеса, с цел да увековечат дезинформационните постулати за " Нацистка Украйна ", настървена да унищожи " антифашистите " в страната.

Пожарът, лишил 48 живота, е ужасна покруса и продължителното му следствие сътвори плодородна почва за дезинформация. През уикенда на 2-3 май 2021 година в Twitter споменаванията за #OdessaMascacre набъбнаха до над 2000, съпроводени от съмнителни " документални филми ", пуснати в YouTube. Такива послания имат за цел да основат отрицателен облик на Украйна и се появиха малко откакто Русия ескалира напрежението по украинските граници.

" Говорит Москва "

Списъкът на " вражески " страни , циркулиращ в прокремълските медии, е ослепителен образец по какъв начин тези медии дават указания на своята публика какво да мислят и от какво да се опасяват .

Последните социологически изследвания демонстрират, че 62% от руснаците непрекъснато се опасяват от международна война , малко по-малко, в сравнение с се опасяват от произвола на личните си държавни управляващи 58% , 52% се притесняват от връщане на всеобщи репресии.

Ако зложелател е някой, от който хората би трябвало да се опасяват, прокремълските медии било добре да актуализират листата си.

Post Scriptum

Ако изкуството по някакъв метод е отражение на живота, най-новият музикален клип на съветска пробна група от Санкт Петербург ShortParis заслужава внимание.
 Над 50% от хората в демокрациите по света усещат несъразмерни Коронавирус ограничавания
Над 50% от хората в демокрациите по света усещат несъразмерни Коронавирус ограничавания

Половината се тормозят, че Съединени американски щати заплашват тяхната народна власт, опасност е и икономическото неравенство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР