Всеки ден от летищата в САЩ излитат по 45 хиляди

...
Всеки ден от летищата в САЩ излитат по 45 хиляди
Коментари Харесай

Мистериозни обекти в небето: Само оптическа измама?

Всеки ден от летищата в Съединени американски щати изхвърчат по 45 хиляди самолета. Във въздуха се издигат и повече от два милиона дребни самолети и дронове, както и 200 балона. При такова скупчване в небето някои неща може и да се разчетат неправилно.

" Ако забележите нещо извънредно, първо би трябвало да се уверите от кое място идва информацията ви ", споделя Дейвид Спергел от Фондацията за поощряване на фундаменталните проучвания Симънс. Оценяването на остаряла информация, получена с принадлежности, които не са предопределени за тази цел, също носи някои проблеми, написа АРД.

НЛО към този момент е НАФ

Спергел застава отпред на нова комисия, която ще изследва космоса и е учредена от НАСА. Терминът НЛО (неидентифициран летящ обект) към този момент звучи прекомерно сензационно на НАСА. Затова всичко, което до момента се вписваше в тази формулировка, към този момент ще се назовава НАФ - неидентифициран необикновен феномен. По-рано тази абревиатура беше НВФ и отговаряше на неидентифициран въздушен феномен, припомня АРД. Целта е с този термин да се назовават и неидентифицирани обекти освен във въздуха, само че и във водата.

По земя, във вода и във въздуха

Но повода за разширението на предмета на проучване не е напълно ясна за специалистите. " Повечето необясними отчети идват от екипажите на самолетите ", споделя Шон Къркпатрик от Службата за разрешаване на аномалии във всички области към Министерството на защитата на Съединени американски щати. " Не разполагаме с никакви случаи от космоса и нито един от морето ", разяснява той за АРД.

Снимка на неидентифициран летящ обект, сниман от водач на американски изтребителСнимка: U.S. Department of Defense/dpa/picture alliance

Където и да се появят сходни феномени, те основават главоболия на тези, които се пробват да ги обяснят без помощта на извънземни галактически кораби. Експертите не разчитат нито на свидетелски показания, нито на размазани фотоси и видеоклипове. Те по-скоро подхождат към материала научно, както илюстрира Джошуа Семетър, шеф на Центъра по галактическа физика в Бостънския университет, с образеца с известния видеоклип " Go-Fast ". На него се вижда сфера, снимана от горната страна, която се движи по повърхността на водата с нещо, което наподобява като доста висока скорост, изяснява АРД.

Нищо не е тъкмо както наподобява

След оценка на данните като височината на полета на самолета, снимал видеото, ъгълът на камерата, изминатото разстояние и скоростта на самолета стана ясно, че мистериозният обект въпреки всичко не дава отговор на името " Go Fast ". " Изглежда, че обектът лети на височина към четири километра ", споделя Семетър. Той лети почти на половината височина на самолета, тъй че водната повърхнина в действителност е едвам на няколко километра под обекта, изяснява специалистът.

Така че тази сфера не се движи покрай водата, както наподобява във видеото, цитира АРД изводите от изследването. Използвайки данните от полета на реактивния аероплан, откривателите са съумели да изчислят, че обектът се е придвижил единствено на 390 метра за 22-те секунди в записа. По-голямата част от забележимото придвижване на обекта може да се отдаде на скоростта на самолета, от който е сниман - той е летял с близо 700 км/ч. Това значи, че обектът се е движел с едвам 60 км/ч. Този факт от своя страна значи, че е изцяло допустимо обектът да е най-обикновен балон. До края на юли учените ще прегледат и други сходни образци и ще излязат с отчет по тематиката.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР